QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý muž se málem otrávil v autě, zachránili ho strážníci

17.04.2018 15:01

Výfukovými zplodinami se málem otrávil mladý muž na parkovišti na jednom ze sídlišť v Plzni. V podstatě na poslední chvíli mu život zachránila hlídka strážníků.

Vykradené auto v Tomanově ulici_QAP_foto (9)

Na městskou policii se obrátil v noci na úterý svědek s tím, že na parkovišti v Sokolovské ulici je už dlouho nastartované auto. Na místo okamžitě vyrazila hlídka strážníků.

Nakonec se ukázalo, že mladému muži uvnitř auta šlo opravdu o život. "Po příjezdu strážníci uvnitř auta uviděli mladého muže, kterého se pokoušeli probudit, avšak bezúspěšně. Hlídka si přitom všimla, že na sedadle se povalují lahve od alkoholu a za přední sedačkou výfuk vozidla. V okolí byl všude cítit silný zápach výfukových zplodin. Vzhledem k bezprostřednímu ohrožení  života hlídka rozbila hlídka boční okno u spolujezdce, aby se k muži dostala. Poté ho probudila," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Mladý muž byl evidentně otrávený a nebyl ani schopný mluvit. Na místo tak musela vyjet i záchranka. "Dorazila taktéž policejní hlídka a technik, kteří provedli další úkony, při nichž bylo zjištěno, že vozidlo nemá střední ani zadní část výfuku a veškeré zplodiny z motoru byly nasávány ventilací do kabiny auta, čímž se potvrdilo, že byl bezprostředně muž ohrožen na životě," dodává mluvčí městské policie.

Dechová zkouška u 27letého muže ukázala bezmála 1 a půl promile. Podle vlastních slov se chtěl ohřát, nastartoval auto a vlivem alkoholu nakonec usnul. Jen díky včasnému zásahu strážníků a pozornosti svědka tak nedošlo k tragédii.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24