Oslavy keltské májky, koncert i pouť! Tachovsko nabídne řadu akcí

23.04.2018 10:13

Závěr dubna bude na Tachovsku ve znamení celé řady nejrůznějších akcí. Vydat se můžete na pouť, koncert, výstavy, ale například i na charitativní běh...

DSC_6215

Zahájí výstavu staré bižuterie

Černošín - Kouzlo staré historie, aneb klenoty ze starých šperkovnic, to nabídne nově připravovaná expozice černošínského muzea. Bižuterie našich babiček bude k vidění od 25. dubna denně od 10 do 17 hodin. Krásné sběratelské kousky zapůjčila Hana Štollová ze Stříbra a výstava potrvá  až do 17. června. Pak ji nahradí výstava starých medvídků.

V tachovské knihovně budou portréty

Tachov - Tachovská knihovna bude od pondělí 23. dubna hostit výstavu portrétů kreslených tužkou a suchým pastelem od autorky Ivany Kaliankové ze Žebráků. Výstava skončí 30. dubna 2018.

V Plané vystoupí Simona Babčáková

Planá - Simona Babčáková a improvizační skupina NO A! míří do plánského Kinanekina v úterý 24. dubna od 19 hodin. Hrané inscenace jsou volnou improvizací a vznikají přímo na místě dle situace.

V Kladrubech bude výstava vtipů Neprakty a obrazy Kořínka

Kladruby - hned dvě výstavy zahájí v kladrubském muzeu 27. dubna od 18 hodin. Půjde o kreslené vtipy Jiřího Wintera Neprakty a obrazy Václava Kořínka.

Chystají pouť svatého Jiří

Černošín - Tradiční pouť sv. Jiří je plánována na sobotu 28. dubna na černošínské náměstí a přilehlé okolí. Dopoledne proběhne mše svatá, od 13 hodin pak začíná program na náměstí, ve kterém postupně vystoupí dechová kapela Amátovka, Mariánsko lázeňské mažoretky, taneční skupina Little Stars a 11 Stars, Kabát revival. V tamním muzeu bude workshop pro děti. Nebudou chybět ani pouťové atrakce a stánkový prodej. Večer pak bude tradiční taneční zábava se skupinou Pády a dalším programem.

Do Besedy míří skupina Kečup

Stříbro - Do sálu stříbrské Besedy míří skupina Kečup. Tak svým fanouškům udělá radost v sobotu 28. dubna od 21 hodin.

Poběží pro tachovský hospic

Tachov - Charitativní běh pro pomoc tachovskému hospici se bude konat v neděli 29. dubna v Tachově. Start je u Rychty - Pobřežní ulice 1547 v 11.15 hodin. ěžecký závod pro všechny kategorie běžců bude zahrnovat i vycházku. Registrace všech borců jsou možné on-line nebo v místě konání od 11:15. Poslední registrace 15-30 minut před startem jednotlivých kategorií.

Jsou připraveny následující kategorie:

· nejmladší a mladší žactvo poběží 600 m (start ve 12:15)
· starší žactvo a dorost bude zdolávat trať 1,6 km (start ve 13:00)
· vycházka - chodci v délce 3,6 km (start ve 13:30)
· vložený závod předškoláků na 160 m startuje ve 13:45
· Hlavní závod a smíšené štafety je v délce 3,6 km a odstartuje ve 14:00.

(UPOZORNĚNÍ - na trase vycházky a hlavního závodu je převýšení 70 m - tj. výšlap
sjezdovky)

Připravují keltskou májku u halžského muzea

Halže - Keltskou májku každoročně připravují v Halži na Tachovsku. U tamního vesnického muzea se lidé sejdou v 17 hodin, setkání pak potrvá do nočních hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24