Pacient založil požár na psychiatrii v Klatovské nemocnici a uprchl

02.07.2018 7:41     02.07.2018 7:54

Pacient psychiatrického oddělení v Klatovech zapálil postel a utekl. Hasiči museli ze zařízení evakuovat dvě desítky osob. Zasahovat musela také záchranka.

FOTO_QAP_CZ (36)

Velké drama se v neděli večer odehrálo v nemocnici v Klatovech. Jeden z pacientů psychiatrického oddělení tam založil požár a následně využil situace k útěku.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. "Včera došlo po 20. hgodině k požáru v Klatovské nemocnici v budově bývalé ortopedie. Šlo o zahoření matrace. Přízemí budovy bylo evakuováno, celkem se jednalo o 20 osob. Zakouřené prostory byly odvětrány," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Okamžitě se rozjelo i policejní vyšetřování. Mladý pacient totiž uprchl. "Pacient psychiatrického oddělení, ročník 1989, zapálil svoji postel a osobní věci, následně utekl," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že na místo dorazily jak policejní hlídky, tak výjezd kriminálky.

Zasahovat musela také záchranka, v jejíž péči skončily tři osoby. "Nikdo nebyl ohrožen na životě," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24