QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pálení čarodějnic a stavění májek ovládne region. Přinášíme tipy!

27.04.2016 10:54

Už v závěru tohoto týdne se region ponoří do čarodějnické atmosféry. Víkend bude ve znamení stavění májek a čarodějnických rejů. Podívejte se na tipy na akce v celém regionu...

SDC19418

Tachov - pálení čarodějnic se v tachově chystá už na pátek 29. dubna. Slet malých i velkých čarodějnic a čarodějů proběhne v okolí DDM, kde budou připravené nejrůznější soutěže. Akce začíná v 16 hodin.

Plzeň (30.4.)

  • Křimice - Křimice a křimičtí rybáři zvou na tradiční pálení čarodějnic, které proběhne v sobotu 30. dubna v areálu „U MŽE“. Můžete se těšit na dobrou zábavu, hudbu i soutěž krásy přítomných čarodějnic. Po zapálení vatry obdrží každý návštěvník zdarma špekáček k opečení.
  • Malesice - v sobotu 30. dubna jsou všichni Malesičtí zvání před hospodu Pod Farou. Od 15:00 budou děti zdobit májku, večer se chystá táborák, na který budou k mání buřty zdarma. Organizátoři slibují také hospodský  čarodějnický gulášek...
  • Valcha - stavění májky a pálení čarodějnic proběhne v sobotu 30. dubna tradičně v areálu Na Zelené. Čarodějnické kostýmy i masky jsou samozřejmě vítané v hojném počtu.
  • Hradiště - spíš pro dospělé se chystá "májka" na Plovárně Hradiště na sobotu 30. dubna. Zahraje Anakonda Benda, začátek koncertu je ve 20:00.
  • Lhota - program je připravený na sobotu 30. dubna od 18 hodin. Chybět nebudou kouzelnice a čarodějky, dokonce ani čarodějnické mažoretky a samozřejmě táborák. Rej čarodějnic proběhne přímo na návsi ve Lhotě.


Tlucná u Horní Bělé na severním Plzeňsku - tradičně se u májky a pálení čarodejnic sejdou 30. dubna sousedé a kamarádi.
Akce začíná už odpoledne ve 14 hodin přípravou a zdobením okolí klubovny místních dobrovolných hasičů. V 17 hodin se vztyčí májka, poté se rozjede lidová zábava. Akci pořádá místní SDH Tlucná.

Přimda - tradiční akci připravují na sobotu 30. dubna Hasiči Přimda ve spolupráci s Městem Přimda. Na stavění májky zvou všechny děti a dospělé na zimní stadion od 16:00. Chybět nebude ani táborták a občerstvení. Pro děti špekáček, pití a drobná sladkost zdarma. Kostýmy čarodějnic vítány.

Hrádek (u Rokycan) - rej čarodějnic bude probíhat v sobotu 30. dubna u hasičské zbrojnice od 16:30.

Volduchy - o hudební program pálení čarodějnic se postará DJ FranKO. Program na hřišti bude probíhat v sobotu 30. dubna odpoledne pro děti, od 20 hodin pak pro dospělé.

Přeštice - tradiční čarodějnický program proběhne 30. dubna u loděnice KČT od 17 hodin. Bude se samozřejmě zdobit májka, opékat buřty a organizátoři slibují i "upálení čarodějnice".

Dobřany - zábavný podvečer pro celou rodinu začíná 30. dubna v 17:30 v okolí Spolkového domu. Připravené budou soutěžní a dovednostní disciplíny pro děti, dílničky a pochopitelně táborák s opékáním uzenin.

Křížový vrh Stod - v sobotu 30. dubna budou připravené soutěže o ceny, spoustu dobré muziky, o kterou se postará skupina Mettronom. Občerstvení připraví tamní myslivci a rozdávat se budou i poukázky na kouzelný lektvar. Po setmění bude také osvětlena věž rozhledny. Začátek je na programu v 18 hodin.

Zbiroh - pálení čarodějnic proběhne na dětském hřišti u Flusaru v sobotu 30. dubna od 18 hodin.

Janovice nad Úhlavou - Město Janovice nad Úhlavou, SDH Janovice nad Úhlavou zvou na "Stavění májky“ v sobotu 30. dubna od 18:00před budovou hasičské zbrojnice. Program: 17:00 příprava máje, 18:00 ruční stavění máje.

Sušice - ostrov Santos - tradiční akci pořádá Gymnázium v Sušici. Letos proběhne jubilejní 20. ročník. Kromě tradičního ježibabího předtančení bude na programu i kejklířské vystoupení. Akce začne už v 15 hodin v sobotu 30. dubna.

Horšovský Týn - akci pořádá SDH Horšovský Týn. U hasičárky se bude stavět májka od 17 hodin. Od 20 hodin zahraje Ancient flash.

Klatovy - Na Hůrce - odpolední program, kde nebudou chybět soutěže pro děti v maskách i bez nich, začne 30. dubna v 17 hodin. Po soutěžích bude program pro děti završen oceněním dětí v maskách. Od 19 hodin je připraven program pro dospělé. O hudbu k tanci a poslechu se letos postará Duo Mars.


 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24