QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parádní výlet: Celoročně otevřená stezka v korunách a dům vzhůru nohama!

09.07.2021 12:31

Chcete se vydat na parádní výlet? Užijte si den v Bavorsku nedaleko hranic - je tu stezka v korunách stromů a dům vzhůru nohama! Vydejte se na WaldWipfelWeg u Sant Englmaru! VIDEO!

123878

Máme pro vás další skvělý tip na výlet! Nejen stezka v korunách stromů, ale i stezka optických klamů, lanový park pro vaše děti, k tomu pohled na živé lamy a jedna úplná paráda - dům vzhůru nohama! Navštivte les plný divů se stezkou v korunách stromů WaldWipfelWeg nedaleko hranic v Bavorsku. 

Městečko St. Englmar leží nedaleko hranic s Českou republikou, v blízkosti obce Viechtach (50 km od Železné Rudy, 40 km od Folmavy, 90 km od Strážného). St. Englmar je ještě tak trochu zapomenutým turistickým rájem. Vedle Sankt Englmaru je malá obec Maibrunn, kde v překrásné přírodě Bavorského lesa najdete v nadmořské výšce více než 800 m jedinečnou stavbu – Lesní cestu v korunách stromů (WaldWipfelWeg). Zhruba kilometr od stezky je pak zážitkový park s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese (ten se ale otevírá jen na letní sezónu).

WaldWipfelWeg

Za dobrého počasí nabízí výhledy daleko do krajiny až k Dunaji a vrcholkům Alp. Lesní cesta v korunách stromů je umístěná na 30 metrových pilotech, plynule navazuje na přírodní zážitkovou stezku, která je didakticky zpracována a přináší zábavu i poučení pro malé i velké. Najdete zde i zajímavou stezku stezku optických klamů, kde najdou překvapení děti i dospělí.

Stezka v korunách stromů je bezbariérová, v pohodě se na ní dostanou vozíčkáři, problémy tu nebudete mít ani s kočárkem.  Cesta je 2,5 metrů široká, postavená ze dřeva zdejších modřínů. Stezka je otevřena celoročně. Své kouzlo má v každé roční době.

Unikátní dům vzhrůru nohama...

Obrovským zážitkem je návštěva domu vzhůru nohama. To se nedá popsat, to prostě musíte vidět!! Tady se platí vstupné zvlášť. U domu jsou turnikety.

O jídlo si starosti nedělejte....

Je tu útulná restaurace s domácí kuchyní. V létě navíc oceníte krásnou velkou terasu s nádherným výhledem. A ceny v německých restauracích se od těch našich zas tak výrazně neliší. Poslední dobou se naopak stává, že právě u našich sousedů se najíte lépe a za menší peníze.

Děti se vyřádí....

Pro děti je přímo v areálu stezky několik atrakcí. Vyřádit se mohou na lezecké stěně, v dětském lanovém parku, v indiánském týpí či pozorovat alpaky, klokany, lamy a ovce ve volných výbězích. V případě nepříznivého počasí je pro děti k dispozici indoorová hala o rozloze 200 m2.

Vstupné...

Do areálu WaldWipfelWeg se platí vstupné - 7,50 Euro dospělý, 5 Euro dítě. Zvýhodněné jsou i skupiny nad 15 osob nebo rodiny s dětmi. Stezka je otevřena celoročně! Více najdete na stránkách stezky, informace jsou v češtině.

www.waldwipfelweg.de

Další tipy na výlety do Bavorska najdete na stránkách www.bavorsko-cechy.eu

 

zazitkovy_park_sankt_englmar (15)7
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24