QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pěstounka týrala dvouleté dítě! Skončila ve vazbě

09.10.2017 14:59

Policie obvinila 25letou ženu z Rokycanska kvůli týrání malého dítěte. Případ oznámila policii záchranka, která u dvouletého dítěte zasahovala.

DSC00083

Krajská kriminálka řeší případ týrání teprve dvouleté holčičky na Rokycansku. Mladý manželský pár měl svěřené dvě děti do péče teprve od července letošního roku. Dvouletá dívenka nyní skončila v péči lékařů.

Celou záležitost začala policie řešit po tom, co věc oznámila zdravotnická záchranná sužba. "Minulý čtvrtek přijali policisté ze strany záchranné služby oznámení o možném týrání dítěte na Rokycansku. Případem se ihned začali zabývat rokycanští kriminalisté, kteří případ posléze dle věcné příslušnosti předali kriminalistům Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová.

Manželský pár měl v pěstounské péči od letošního léta půlroční a dvouleté dítě. "Ze strany 25leté pěstounky mělo docházet k týrání staršího dítěte, které vyústilo minulý čtvrtek, kdy dítě skončilo v lékařské péči," dodává policejní mluvčí.

Mladá žena je podezřelá z těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Policie zároveň podala návrh na její vzetí do vazby, ten soudce akceptoval. Případem se i dál zabývá krajská kriminálka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24