QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pilsner Fest zasáhne do provozu MHD, vozy najedou na objížďky

27.09.2016 8:57

Tradiční festival Pilsner Fest, který se v závěru týdne odehraje v Plzni, se opět dotkne i provozu MHD. Po objízdných trasách budou jezdit autobusy i trolejbusy.

trolejbus

Festival v Plzeňském Prazdroji patří v Plzni k tradičním podzimním akcím. Každoročně na něj dorazí tisíce návštěvníků. Každý rok se ale zároveň také dotkne provozu hromadné dopravy v západočeské metropoli. Výjimkou není ani letošní rok.

Na objízdné trasy najedou už od první ranní výpravy spoje linek číslo 13 a 28. "Z důvodu pořádání akce Pilsner Fest a související uzavírky ulice U Prazdroje dojde v období od 1. 10. 2016 od  4. hod do 2. 10. 2016 do 5. hod. k odklonu linek č. 13 a 28," upozorňují dopravní podniky.

Trolejbusy linky číslo 13 pojedou po celou dobu odklonem přes Americkou a Šumavskou ulici. Stejně tak autobusy číslo 28 budou muset zvolit jinou trasu. Cestující by měli počítat s tím, že nově povede trasa přes Sirkovou a Šumavskou ulici. "Náhradou za zrušené zastávky ´Prazdroj´ odbaví linka č. 28 obousměrně v zastávkách ´Hlavní nádraží´ v Šumavské ulici," informují PMDP.

Podrobnosti ke změnám tras a zastávek najdete zde.

FOTO: PMDP - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24