QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivnifest.cz se stěhuje do depa! Festival piva i muziky je za dveřmi

07.06.2017 12:21

V pátek a v sobotu bude areál DEPO2015 v Plzni patřit velkému pivnímu a hudebnímu festivalu. Pivnifest.cz slibuje opět řadu vystoupení, dobrého piva i soutěží.

img00015

Pivnifest.cz se v Plzni koná již popáté. Poprvé ale vymění prostor po bývalém kulturním domě za areál DEPO2015. K ochutnání bude víc jak 150 značek piv od tří desítek pivovarů. Festival se koná v pátek 9. a v sobotu 10. června.

"Letošní novinkou je červnový termín a také větší areál, kde akci pořádáme. Během prvního ročníku nám ráno dokonce zamrzly výčepy, a tak se teď těšíme se na teplé počasí,“ prozrazuje za organizátory Tomáš Sladký. "DEPO2015 nabízí oproti place po bývalém domě kultury komfortnější zázemí, multifunkční a větší areál s lepším povrchem. Další novinkou je také to, že po oba dny zde festival bude moct být otevřený až do půlnoci.“

V průběhu dvou festivalovýchz dnů se představí víc jak tři desítky našich i zahraničních pivovarů, které odprezentují přes 150 druhů svých piv. Pivní labužníky bude lákat také na speciální festivalové pivo z pivovaru Zichovec – letní ALE, o jehož název probíhá aktuálně facebooková soutěž.

Kromě toho bude pro návštěvníky připraven po oba dva dny rozmanitý a zajímavý program: škola čepování piva pro veřejnost s Petrem Berkou z Hotelové školy, soutěže o nejlepšího výčepního, festivalové ceny pro pivovary v řadě kategorií, adrenalinové a zábavné atrakce a v neposlední řadě také celou škálu diváckých soutěží o ceny, které přesahují celkovou částku 150 000 korun.

K dobrému pivu nesmí chybět hudba. Na pódiu se vystřídají Burma Jones, Extraband revival, Kečup, V3Ska, Kabát revival West a další skvělé kapely. V sobotu 10. června vyvrcholí na festivalu Pivnífest.cz soutěž – Mistrovství světa v pojídání giga pizzy s výhrou 1.000 USD, které budou vítězi vyplaceny cash. Druhem soutěžní pizzy je Gladiator Hot (s chilli-papričkami) o průměru 60 cm a váze téměř 2 kg. Limit na její pozření je rovných 60 minut. Zahraničními favoritky jsou finalistka britské soutěže Kate Ovens, na pohled drobná dívka z Anglie, a řecký jedlík Damos Losifidis. Zúčastní se i čeští profesionálové Radim Dvořáček a Kamil Hamerský. Do finále MS se může nominovat také šest pojídačů z řad návštěvníků festivalu.

Vstupenky budou k mání jen na místě, k dispozici je i zvýhodněná vstupenka na oba dny...

Páteční vstupné je 60,-Kč a sobotní vstup vyjde na 80,- Kč. Organizátoři akce nabízejí také zvýhodněné vstupné, které na oba dva dny festivalu činí 100,- Kč a návštěvníci k němu dostanou i originální sklenici festivalu. Děti do 130 cm výšky mají vstup zdarma, stejně jako osoby s platným průkazem ZTP a ZTP-P. Pro seniory nad 65 let pak bude platit zvýhodněné vstupné 20,- Kč. Vstup na „Pivnífest.cz Plzeň“ je možný pouze z Presslovy ulice 14. Jen tam budou v provozu kasy na prodej vstupenek, které nejsou v předprodeji a je nutno je zakoupit přímo na místě. Pořadatelem festivalu je umělecká a produkční agentura TOS Production.

Více informací hledejte na webu www.pivnifest.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24