QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivovar Kuchlbauer s unikátní Hundertwasserovou věží vás nadchne!

15.05.2017 13:54

Máme pro vás jeden opravdu zajímavý tip. Návštěva bavorského pivovaru Kuchlbauer nadchne nejen milovníky piva. Je tu úžasná, barevná věž postavená slavným architektem a také dům s expozicemi. A vezměte i děti!

kuchlbauer1
kuchlbauer_dum umenikuchlbauer_dum umeni_1kuchlbauer_vezkuchlbauer_mapakuchlbauer2kuchlbauer1Obrázek1Obrázek2Obrázek3Obrázek4kuchlabeur3kuchlbauer

Zhruba dvě hodiny jízdy z Plzně a jste tam. V pivovaru, který je výjimečný nejen tím, že se specializuje na weissbier. Pivovar Kuchlbauer, to je místo, které vás nadchne. Majitel je totiž milovník umění, a tak tu vznikla jedinečná věž dům umění.

Pivovar Kuchlbauer‘s Bierwelt najdete v městečku Abensberg mezi městy Regensburg, München a Ingolstadt.

„Specializujeme se na pšeničná svrchně kvašená piva tzv. Weissbier, vaříme šest různých druhů tohoto piva. Tradice vaření piva je už od roku 1300, jde o devátou rodinnou generaci,“ říká Tereza Schmid z pivovaru Kuchlbauer.

Díky majiteli se tu netradičně a hodně zajímavě kombinuje pivovarnictví s uměním. „Majitel chtěl zprostředkovat něco nevšedního, nechal vystavit 35 metrů vysokou věž navrženou světoznámým architektem Friedensreichem Hundertwasserem, ta je symbolem celého pivovaru,“ popisuje Tereza Schmid.

Věž měla být původně vysoká celých 70 metrů. Převyšovala by ale věž kostela. „To se u nás nesmí, nová stavba nemohla být vyšší než věž kostela,“ vysvětluje Tereza Schmid, proč nakonec došlo ke snížení věže.

kuchlbauer_dum umeni_1

Pivovar ročně produkuje 100 tisíc hektolitrů piva. V Bavorsku tak patří mezi střední pivovary, díky unikátní věži a domu umění ho ale navštěvují lidé z celého světa.

Věž můžete projít celou, dostat se až do její špičky. Pro české skupiny zajišťuje pivovar dokonce prohlídky v češtině. Kromě věže se tu mohou pochlubit i výjimečným domem umění.

„Zakoupili jsme vilu a udělali z něho dům umění, kde je mimo jiné i jedinečná stálá expozice o rakouském umělci Friedensreichu Hundertwasserovi,“ popisuje Tereza Schmid.

Dům umění Abensberg je otevřen denně a jeho prohlídka je díky malým trpaslíkům, kteří expozicí provázejí velmi zajímavá i pro děti.

Obrázek1

K pivu patří i dobré jídlo. I tady se hodně dobře najíte, například na letní zahrádce u věže nebo v pivovarském hostinci. A pokud chcete prozkoumat i okolí, které za to určitě stojí, můžete se přímo v Abensbergu ubytovat. Vyrazit pak můžete i například na 7 kilometrů vzdálenou Dunajskou soutěsku u kláštera Weltenburg nebo do Ingolstadtu za historií, vozy Audi nebo na nákupy či poznat historický Regensburg ležíci kilometrů odsud.

Více tipů na výlety do bavorska najdete na stránkách bavorsko-cechy.eu.

foto: Pivovar Kuchlabuer

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24