QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivovarské muzeum láká na tradiční podzimní dílny

10.11.2017 9:57

Pivovarské muzeum v Plzni už o nadcházejícím víkendu spustí tradiční listopadové dílny. Vyrobit si můžete celou řadu dekorací i dalších věcí. Probíhat budou vždy v sobotu.

Tvůrčí dílny v Pivovarském muzeu

Podzimní tvůrčí dílny Pivovarského muzea v Plzni jsou tradiční a velmi oblíbenou záležitostí. Otevřeno mají vždy v sobotu od 10 do 15 hodin a vstupné je 50 korun.

"Vánoční a zimní čas se blíží a tak přijďte v listopadu do Pivovarského muzea, kde prostory historické Valečky proměníme opět v řemeslné dílny a budete si moci vyrobit s pomocí lektorů během tří listopadových sobot vždy tři různé výrobky. Ke zhotovení se budou využívat přírodní materiály a díla jistě využijete v domácnosti," láká Plzeňský Prazdroj.

11. listopadu si uděláte radost svícínkem z březových polínek (pro menší děti předpřipravené, součástí je čajová svíčka), koupelnovou solí s českými bylinkami a přírodninami nebo dárkovou taštičkou z krabic od mléka a džusů s podzimními motivy šípků a trnek (ouška z provázků či zavírání na kolíček nebo svorkou z korkového špuntu).

18. listopadu vám k získání vánoční nálady pomůže čistě přírodní voňavá potpourri (balení do celofánového pytlíčku), kterou si s námi můžete vyrobit společně se srdíčkem z dřevěných koleček (závěsná ozdoba ve tvaru srdíčka, dřevěná kolečka lepená na starý karton) a zvířátek z korkových špuntů (na způsob těch z kaštanů, korkové špunty a klacíky).

25. listopadu pomůžete ptáčkům, kteří mají v zimě nedostatek potravy. Připravíte pro ně držáček na koule z ptačího zobu (ze dřeva, pro menší děti předpřipravené), jablíčka na způsob vrkoče (na párátkách plody pro příkrm ptáčků) a borové šišky plněné tukovou směsí se semínky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24