QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude dějištěm Evropského poháru žen ve vodním pólu

08.07.2017 17:16

Plzeň bude v červenci hostit Evropský pohár žen ve vodním pólu 2017, na mezinárodní klání přispěje i město. Pohár se odehraje v areálu městského bazénu na Slovanech.

vytrvalec bazen slovany (11)

Plzeň bude v letošním roce hostit největší mistrovství Evropy ve vodním pólu, a to od 13. do 16. července. Evropského poháru se zúčastní na dvě stě žen z dvanácti zemí, a to z České republiky, Rakouska, Malty, Dánska, Irska, Německa, Anglie, Jihoafrické republiky, Skotska, Švýcarska, Walesu a Izraele.

Akce se koná pod záštitou primátora Martina Zrzaveckého. "Evropská komise vodního póla pověřila Českou republiku pořadatelstvím Evropského poháru žen ve vodním pólu v roce 2017. Český svaz vodního póla vybral jako místo konání evropského poháru Plzeň, a to jednak z důvodu výborné geografické polohy, družstva přiletí na letiště do Prahy nebo do Mnichova, a především na základě dobrých zkušeností z předchozích let. Turnaje se odehrají v Plaveckém areálu města Plzně na Slovanech. Město podpoří evropský pohár částkou 30 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

V rámci šampionátu se bude hrát celkem 18 utkání, na pátek a sobotu jsou naplánovány zápasy v základních tříčlenných skupinách, finálové zápasy se odehrají v neděli. Radní města Plzně schválili poskytnutí dotace na částečnou úhradu nákladů evropského poháru ve výši 30 tisíc korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24