QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude mít další malé strážníky. Děti se mohou dál hlásit

23.09.2017 14:21

V tomto týdnu odstartoval v Plzni už třetí ročník kroužku "Malý strážník". Ačkoliv se už další běh rozjel, děti se mohou i dál hlásit. Nudit se rozhodně nebudou...

MS2017

Kroužek "Malý strážník" probíhá v Plzni ve spolupráci městské policie a Střediska volného času RADOVÁNEK. Děti se v průběhu školního roku mohou těšit na nejrůznější exkurze, výlety a naučí se i řadu velmi důležitých věcí.

Nováčky v kroužku přivítal dokonce zástupce velitele městské policie Marek Šilhan. "Dětem popřál hodně kvalitní zábavy a řekl jim, že už se těší, až se s nimi opět potká na konci školního roku, při slavnostním vyřazení na plzeňské radnici za účasti pana primátora," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

V průběhu nadcházejících měsíců se mohou děti opět těšit na výlety na nejrůznější stanoviště složek integrovaného záchranného systému. Čekají je i ukázky práce městské policie. V minulosti mimo jiné vyrazily děti například i s detektorem kovu na hřiště, aby se přesvědčily, že i taková místa pro ně mohou znamenat nebezpečí v podobě nejrůznějšího odpadu. Naučily se tak, jak se chovat například v případě, že najdou odhozenou injekční stříkačku.

Malí strážníci se navíc mohou těšit na již zmiňované slavnostní vyřazení, které je v podstatě stejné jako oficiální ceremoniál při vyřazování skutečných strážníků. Na reportáž a fotogalerii z prvního vyřazení na radnici se můžete podívat zde.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24