QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude znovu hostit Česko - bavorské kulturní dny

02.10.2017 13:54

DEPO2015 se i letos stane dějištěm festivalu Treffpunkt, tedy Česko - bavorských kulturních dnů. Areál opět provoní bavorské speciality a pivo poteče proudem...

DSC04112

Festival Treffpunkt proběhne letos ve dnech 20. až 22. října. Chybět opět nebude skvělá atmosféra a areál se promění na klasickou bavorskou Biergarten se vším všudy.

Návštěvníky čeká stylová gastronomie včetně bavorských piv, výstavy, literatura, besedy, řemeslo, tradiční i moderní hudba, ze které si vybere snad každý: dechovka a folklor, swing, big beat, DJ. Celodenní program bude prokládaný představeními českých a bavorských showmanů, od lyžařů po hráče na lahve. Neděli může strávit v depu celá rodina – program pro děti i jejich rodiče zve na dětské divadelní představení, rytířský souboj nebo výrobu a pouštění draků.

"Festival Treffpunkt je jednou z pokračujících aktivit roku 2015, kdy program Evropského hlavního města kultury zpestřili nejrůznější bavorští umělci. Plzeňané si určitě pamatují obrovského oheň chrlícího draka, který se zpoza hranic přiletěl podívat až k nám na náměstí. V loňském roce nás příjemně překvapila obrovská účast na česko-bavorském festivalu v depu, lidé chodili dokonce v českých nebo bavorských krojích, takže i letos se těšíme na taková milá sousedská setkání,“ uvádí ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

"Chceme představit Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,“ říká koordinátor festivalu Jindřich Jindřich z DEPO2015. "Z muziky zmiňme rock’n’rollové Sunny Bottom Boys, folk-rockové The Red Aerostat či fantastický swingující Big Band Convention Ostbayern, za který vděčíme velkorysosti Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v ČR. Treffpunkt není však jen o hudbě, jsme pyšní, že hostíme výstavu Metamorph jakožto výsledek spolupráce plzeňských a weidenských výtvarných umělců. Filmová část festivalu představí legendární Plechový bubínek a Nebe nad Berlínem. Je toho však mnohem více, každý si v programu najde to své.“

Festival navazuje na rok 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury a bavorské umělce zapojila do svého programu. Na plzeňskou část festivalu v DEPO2015 bude v březnu 2018 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském městě Regensburg, kde se budou prezentovat především plzeňští umělci a česká kultura.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24