Na Domažlicku řádili lupiči

17.02.2013 16:00

V obcích Chodov a Trhanov na Domažlicku řádili v uplynulém týdnu lupiči. Vloupali se zde do několika objektů, přičemž pokaždé aktivovali alarm. Domažličtí policisté po pachatelích intenzivně pátrají.

policie

V uplynulém týdnu došlo na Domažlicku hned ke dvěma vloupáním. V jednom případě se dosud neznámý pachatel vloupal do objektu v obci Trhanov, v druhém případě řádili lupiči v obci Chodov.

V Trhanově poškodil pachatel ústřednu elektrického alarmu, čímž alarm aktivoval, a z objektu odešel, aniž by něco odcizil. Majiteli tak způsobil škodu na poškozených věcech ve výši 15 000 korun.

Také v případě vloupání do objektu v Chodově došlo k poškození ústředny elektrické ochrany ze strany pachatele a byl spuštěn alarm. V tomto případě však pachatel stihl vniknout do prostor kanceláře, kde poškodil modem pevné telefonické linky a ze zásuvky stolu vzal finanční hotovost ve výši 1 000 korun a 550 euro.

"Zloděj pokračoval ještě do jiných částí objektu, kde poškodil další ústřednu elektrické ochrany, poté z budovy odešel. Majiteli tak způsobil škodu na odcizených věcech za bezmála 15 000 korun, na poškozených věcech škoda přesáhla částku 26 000 korun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

"Domažličtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli či pachatelích intenzivně pátrají," dolnila Jiroušková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT