QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská karta začne fungovat v celém kraji

27.11.2017 8:54

Od nového roku začne systém Plzeňské karty v souvislosti se slevami na jízdném fungovat v celém kraji. Distribuční místa budou v řadě měst.

foto-qap-cz (12)

Od začátku nového roku budou platit v jízdném v Plzeňské kraji další slevy. Kraj se tak rozhodl ve spolupráci s dopravními podniky o rozšíření systému Plzeňské karty na řadu dalších míst. Slevy budou poskytované právě přes Plzeňskou kartu.

"Oslovili jsme šestnáct vybraných obcí a měst a požádali je o provozování distribučního místa Plzeňské karty. Jsme si vědomi, že mají své práce dost a velmi si ceníme toho, že většina oslovených měst a návrhem souhlasila a budou sbírat žádosti o vydání Plzeňské karty, karty vydávat a nahrávat požadované slevy. Občané tak budou mít možnost si o Plzeňskou kartu zažádat v místě, kde bydlí nebo kam častěji jezdí a nebudou muset jezdit až do Plzně,“ říká náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

Distribuční místa jsou nyní osazována technickým vybavením a měla by od prosince začít pracovat. "K dnešnímu dni jsou připravena ke spuštění distribuční místa v Rokycanech, Bezdružicích, Manětíně. V nejbližších dnech budeme instalovat v Kralovicích, Klatovech a Bělé nad Radbuzou," doplňuje projektový manažer Plzeňské karty Radomír Kozler. Další místa, která byla požádána o provozování distribučního místa, jsou Zbiroh, Stříbro, Tachov, Domažlice, Horšovský Týn, Nepomuk, Horažďovice, Sušice, Kašperské Hory a Železná Ruda.

K prokázání nároku na slevy budou muset občané předložit na prodejních nebo distribučních místech Plzeňské karty požadované dokumenty, na Plzeňskou kartu bude nahrán příslušný profil zákazníka a po přiložení karty k odbavovacímu zařízení bude cestující odbaven odpovídající slevou na jízdném. Slevy budou poskytovány jak v předplatném Integrované dopravy Plzeňska, tak na jednotlivé jízdné linek, které objednává a hradí Plzeňský kraj. "Jaká potvrzení budou lidé potřebovat k jednotlivým slevám, se dozvědí z informačních materiálů nebo z našeho webu. Informační materiály se začnou distribuovat koncem listopadu a v průběhu prosince,“ řekla Zdeňka Kmochová ze společnosti POVED, plzeňského organizátora veřejné dopravy.

Vyšší slevy na jízdném budou pro žáky, studenty, důchodce, osoby pobírající mateřský nebo rodičovský příspěvek, válečné veterány a držitele zlaté Jánského plakety. "Je to poprvé, co se slevy jízdného nabízené městem Plzní a Plzeňským krajem opravdu přiblížily či sjednotily,“ dodává Kmochová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24