Plzeňská zoo chystá svatováclavský sváteční program

26.09.2016 7:59

Plzeňská zoologická zahrada bude i na podzim plná akcí. Speciální program, který je připravený na svátek 28. září, odstartuje sérii akcí pod názvem "Hravý podzim".

ZOO_Plzen_28_rijen (18)

Státní svátek 28. září bude v regionu ve znamení řady akcí, pozadu nezůstane ani plzeňská zoologická zahrada. Také tam připravili speciální svatováclavský program pro rodiny s dětmi.

Svatováclavský sváteční program 28. září v Zoologické a botanické zahradě města Plzně nabídne návštěvníkům soutěžní procházku přes tři světadíly. "Povede expozicemi afrických a asijských zvířat ke zvířatům naší Evropy a na vyhlídky nad medvědím výběhem vyvrcholí. Vydat se bude po ní možné od hlavní pokladny v ulici Pod Vinicemi mezi 10. až 17. hodinou. Děti si například zasoutěží ve sprintu s gepardy, ale budou je čekat i úkoly vědomostní. Pro úspěšné soutěžící jsou připraveny zajímavé ceny," láká do zoo František Hykeš.

Právě středeční sváteční program bude pomyslnou startovní čárou pro cyklus dalších akcí pod názvem "Hravý podzim". Hned v sobotu 1. října bude pokračovat v rámci mezinárodního dne ochrany zvířat od 13 do 17 hodin "Zvířecí sobotou" se srazem plyšových zvířátek ve 14:30 před Tropickým pavilonem. "Vrcholem Hravého podzimu bude v sobotu 8. října odpolední rekreační běh Kilometrovkou po šesti určený majitelům psů, a to jakékoliv velikosti, plemene a původu, obohacený o řadu doprovodných aktivit," dodává František Hykeš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT