QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský babybox vydal první miminko, je jím chlapeček

21.08.2012 19:57

V plzeňském babyboxu bylo v úterý 21. srpna nalezeno první miminko v jeho historii. Jde o zdravého chlapečka, kteý dostal jméno Norbert.

mimi ilustračka

Prvního ´zákazníka´ v Plzni mají lékaři z babyboxu , který je umístěn v budově polikliniky na Denisovo nábřeží. Chlapeček dostal jméno Norbert.

Chlapec byl v babyboxu nalezen v dopoledních hodinách. Převzala si ho záchranná služba a ta jej předala na dětské oddělení Fakultní nemocnice. Chlapeček je starý zhruba jeden až dva týdny a měl by podle všeho být v pořádku. Po základních vyšetřeních poputuje první miminko plzeňského babyboxu do kojeneckého ústavu.

Chlapečel se jmenuje Norbert. Jméno dostal po řediteli polikliniky na Denisovo nábřeží.

Plzeňský babybox je už 43. v pořadí u nás. Slavnostně uveden do provozu byl 8. března loňského roku. Zakladatel babyboxů Ludvík Hess měl v Plzni s otevřením schránky velké problémy, odborná veřejnost se stavěla proti tomuto zařízení. Na jeho straně ale je například mons. František Radkovský. "Každý lidský život je důležitý, řekněte mi, jaké jsou alternativy babyboxu? Potrat, poplenice či něco takového? Ale problémem není babybox, tím je to rozhodnutí a to je třeba řešit," řekl při uvedení babyboxu do provozu Radkovský.

Asi nejvíce vytížená schránka je v Praze v Hloubětíně. Celkem už babyboxy zachránily téměř padesátku dětí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24