QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzní opět projde Tříkrálový průvod. Z náměstí zamíří k Ježíškovi

04.01.2018 7:59

V pořadí již šestý ročník Tříkrálového průvodu je v Plzni na programu v neděli 7. ledna. Družina v čele s králi se vydá z náměstí Republiky až k kostelu U Ježíška.

DSC_3258

Tři králové doprovázení muzikanty a zpěváky a hlavně desítkami lidí a také kasičkami Tříkrálové sbírky - to je už tradiční obrázek tříkrálového víkendu v Plzni. V neděli 7. ledna půjde městem od katedrály ke kostelíku U Ježíška Tříkrálový průvod už pošesté.

Průvod v čele s Kašparem, Melicharem a Baltazarem vyjde ve 14 hodin od vánočního stromu na náměstí Republiky a za doprovodu živé hudby půjde ulicí Bedřicha Smetany, Kopeckého sady, Martinskou ulicí, po Americké třídě, přes Wilsonův most a podél řeky ke kostelíku U Ježíška.

I letos bude součástí tradiční Tříkrálové sbírky a Tři králové budou vybaveni kasičkou, do níž budou lidé moci přispívat. Výtěžek z kasiček je určen na podporu domovů sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni, které podporuje plzeňská ženská iniciativa HOLKY HOLKÁM. Kolem třetí hodiny dorazí průvod ke kostelíku, kde už bude čekat Josef a Marie s děťátkem.

Na místě srazu u katedrály budou hrát a zpívat Bendíci a Broučci band z MŠ Zelenohorská, po cestě dudák Tomáš Kozák a žáci ZUŠ Dobřany. Živý betlém v cíli cesty opět obstarají herci z Dobřan. V 16:30 začne navíc poutní mše s hudebním doprovodem smíšeného komorního pěveckého sboru Vox imperfecta.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24