Plzní projde průvod lesbiček a gayů! První Pilsen Pride čeká hojnou účast

23.08.2017 6:58

Historicky první Pilsen Pride, který má navázat na známý Prague Pride, se odehraje o prvním zářijovém víkendu. Podle organizátorů dorazí kolem tisícovky lidí.

foto-qap-cz (1)

Termín prvního ročníku Pilsen Pride je sobota 2. září. V západočeské metropoli jde v podstatě o první oficiální akci LGBT komunity takovéhoto rozsahu. Podle organizátorů by měl městem projít průvod zhruba tisícovky lidí.

Pilsen Pride začne ve 14 hodin v Mlýnské strouze. "Poté se vydáme na průvod Plzní po trase ulice Dřevěná, přes náměstí Republiky, ulicí Bedřicha Smetany, Kopeckého sady, dále přes Anglické nábřeží, ulicí U Radbuzy a zakončený bude v bývalé papírně v Zahradní ulici, kde se nachází krásné industriální prostory," popisuje za organizátory Jakub Řeboun.

Mimo pochod se chystá také after party, která proběhne od 19 hodin ve známém Clubu Míša. I tam bude připravený pro účastníky program. "Připraveny budou dvě scény, samotný klub a velká venkovní scéna s pódiem a barem. Speciálním bodem této After party bude Travesti show, na které vystoupí nejlepší plzeňské travesti skupiny Alfa Roštěnky a Travesti Show Plzeň," dodává Jakub Řeboun.

FOTO: ilustrační - QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24