QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po celém kraji se rozsvítí vánoční stromy! Podívejte se na přehled akcí

27.11.2017 13:52

V některých městech už se vánoční stromy rozzářily v minulých dnech. Drtivá většina slavnostních akcí, které zahájí advent, se chystá ale tento týden. Přinášíme přehled!

FOTO_QAP_CZ (44)

Plzeň:

Doubravka - na Doubravce je rozsvícení stromu tradičně spojené s čertím rojením a mikulášskou nadílkou. V pátek 1. prosince vyrazí z OD Centrum lampionový průvod do Habrmanova parku, kde proběhne zpívání koled a v 19 hodin pak rozsvícení vánočního stromu.

Křimice - přímo obvodní strom už se v Křimicích sice rozzářil, v sobotu 2. prosince se ale bude od 18 hodin ještě slavnostně rozsvěcovat strom v areálu Restaurace U Mže.

Náměstí Republiky - slavnostně strom rozsvítí primátor města Martin Zrzavecký spolu s plzeňským biskupem Tomášem Holubem v 18 hodin 3. prosince, následovat bude vystoupení skupiny Spirituál kvintet. Doprovodný program na náměstí odstartuje už v 16 hodin, kdy se na pódiu představí dětský pěvecký sbor Jiřičky, hned po něm Consortium musicum, od 16:35 pak Divadlo Dialog s vánočním představením. V 16:55 vystoupí Plzeňský MLS – malý lidový soubor a v 17:30 Ambito Orchestr – ZUŠ Sokolovská Plzeň.

Slovany - v neděli 3. prosince se bude vánočním strom rozsvěcovat i na Slovanech před obvodní radnicí. Ve 14:30 vystoupí Plzeňský MLS, hned nato konTAKTovka, následovat bude kytarové vystoupení a Meteláček. Samotné rozsvícení je na programu v 17 hodin, opět zahraje i Žesťový soubor ZUŠ Chválenická a v 17:25 se předvede Taneční Akademie Plzeň.

Lochotín - u bazénu na Lochotíně se rozzáří strom až v pondělí 4. prosince v 17:00. Během odpoledne vystoupí sbor Jamící ZUŠ Sokolovská, žesťový kvintet z Třemošné a po rozsvícení nebude chybět ani ohňostroj.

Radčice - zpívání koled a rozsvícení stromu proběhne na náměstí u kapličky 4. prosince od 17:00.

Klatovy - rozsvícení stromu se plánuje na 1. prosince přímo na náměstí. Od 17:45 vystoupí pěvecký sbor Klatováček, v 18 hodin se pak rozzáří vánoční strom.
Rokycany - vánoční atmosféra ovládne Rokycany už v pátek 1. prosince, kdy budou probíhat adventní trhy, bude připravené vánoční pohoštění a od 17:00 vystoupí Radka Fišarová. Rozsvícení vánočního stromu je na programu v sobotu 2. prosince, kdy budou zároveň pokračovat trhy. V 16:00 vystoupí Michal Šindelář, rozsvícení stromu je na programu v 17:00.

Nýřany - Masarykovo náměstí bude v pátek 1. prosince patřit už od poledne vánočním trhům a hudebnímu programu. V 17 hodin se rozzáří vánoční strom, následovat pak bude ohňostroj.

Domažlice - město Domažlice zve na rozsvícení vánočního stromu na sobotu 2. prosince od 16 hodin na náměstí.

Spálené Poříčí - řemeslné trhy proběhnou i letos na náměstí, v případě nepříznivého počasí v zámku i před ním od 13:00 do 17:00. Můžete si nakoupit adventní i vánoční zboží a samozřejmě bude zajištěno občerstvení. Během odpoledne vystoupí také děti ze ZŠ se svým programem a na závěr trhů bude rozsvícen vánoční strom.

Nepomuk - v Nepomuku se rozzáří vánoční strom o první adventní neděli 3. prosince. Na náměstí Augustina Němejce budou probíhat trhy, připravený bude bohatý hudební i doprovodný program. Samotné rozsvícení stromu je naplánované na 18. hodinu.

Tachov - program spojený s rozsvícením stromu bude probíhat 3. prosince od 15:30 do 17:00. od 15:30 do 17:00 hod. V programu vystoupí žáci ZUŠ. K vidění bude i betlém.

Stříbro - od 15:00 bude probíhat vánoční dílnička Hobby Geminy, zdobení malého stromku a otevřená bude Ježíškova pošta, od 16:00 hodin vystoupí sbory MŠ Stříbro a ZŠ Mánesova a v 17:00 se pak rozsvítí strom.

Švihov - první adventní neděli 3. prosince bude program probíhat na náměstí T.G.M. V 17:30 se rozsvítí vánoční strom. Občerstvení bude zajištěno, čaj a svařené víno se budou podávat jako každý rok zdarma v hrnečku s vánočním přáním města. Pro zájemce, kteří hrneček nemají zakoupený v loňském roce, se budou prodávat za 50 korun.

Železná Ruda - o první adventní neděli 3. prosince se setkání plánuje před kostelem v Železné Rudě. Bude připravený odpolední program s překvapením pro děti, Ježíškova pošta a v 17:00 zazpívá Železnorudský smíšený sbor. Rozsvícení vánočního stromu je na programu v 17:15.

Kašperské Hory - adventní období zahájí Vánočními trhy 3. prosince na náměstí. Nejen pro děti budou připravené tvořivé dílny. Před setměním proběhne zvonkový průvod a následovat bude v 17:00 rozsvícení stromu.

Janovice nad Úhlavou - také v Janovicích se vánoční období zahájí v neděli 3. prosince. Adventní atmosféru doplní dechový kvintet, chybět nebude ani občerstvení.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24