Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Do nemocnic Plzeňského kraje s ústenkou nebo respirátorem

27.12.2023 13:49

Vedení nemocnic Plzeňského kraje žádá návštěvníky, aby ve vnitřních prostorech používali ústenku nebo respirátor.

1

Momentálně není zavedeno žádné celorepublikové opatření, kterým by se nařizovalo povinné nošení roušek nebo respirátorů.

„Nošení respirátorů je doporučováno v prostředcích veřejné dopravy, zvláště pak, pokud na sobě pociťujete příznaky respiračního onemocnění. Mějte prosím na paměti, že nošením respirátoru chráníte nejenom sebe, ale především ostatní," uvádí aktuálně Ministerstvo zdravotnictví ČR.

O používání ústenek a respirátorů žádá v dnešních dnech své návštěvníky vedení skupiny Nemocnice Plzeňského kraje. Do té spadá nemocnice v Domažlicích, Horažďovicích, Klatovech, Rokycanech. Dále pak nemocnice Stod a Svatá Anna.

„Vzhledem ke zvýšenému počtu respiračních onemocnění žádáme návštěvníky nemocnice, aby ve vnitřních prostorech používali ochranu úst a nosu (ústenka, rouška, respirátor) a aby provedli po příchodu nebo při delším pobytu dezinfekci rukou. Dodržováním opatření chráníte zdraví své i svých blízkých a dalších pacientů. Děkujeme za pochopení,“ uvádí nemocnice.

Podobně apeluje na své návštěvníky i vedení Sušické nemocnice.

„Přes zvyšující se výskyt respiračních onemocnění a onemocnění covid-19 jsou návštěvy pacientů v Sušické nemocnici stále povoleny. Žádáme Vás a velmi doporučujeme, abyste s ohledem na zdraví svých blízkých používali respirátor FFP2. V případě, že pociťujete příznaky respiračního onemocnění, zvažte nezbytnost návštěvy a raději ji odložte. U covid pozitivních pacientů jsou návštěvy zakázané.“

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT