QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po uzavření Mikulášské se zvýšil provoz na řadě míst v Plzni

03.02.2017 13:02

Zhruba dva týdny je uzavřená oblast u hlavního nádraží v Plzni. Provoz na objízdných trasách tak logicky narostl. Kde je situace nejhorší?

DSC05679

Dopravní situaci po uzavření Mikulášské hodnotí město jako uspokojivou. Nárůst provozu na řadě míst je nicméně citelný. na durhou stranu přímo očekávaný kolaps se zatím nekonal. Město mimo jiné nechalo kvůli lepšímu průjezdu upravit i režim na semaforech v jednotlivých křižovatkách.

Uzavírka kvůli pokračující stavbě železničního uzlu, která je spojená i s rekonstrukcí Mikulášské a přestavbou železničních mostů, začala oficiálně 23. ledna. Na objízdných trasách se čekal kolaps. nejčernější předpoklady se ale naštěstí nenaplnily.

"Celkově lze podle analytického materiálu Správy veřejného statku města Plzně dopravní situaci hodnotit jako únosnou, k tomu přispěla i celkově nižší intenzita dopravy v lednu 2017. Proti předchozím měsícům byla intenzita dopravy o zhruba 10 procent nižší," říká mluvčí magistrátu Eva Barborková.

"Z výsledků vyplývá, že nejvíce vozidel změnilo trasu z uzavřené Mikulášské ulice na trasu Lobezská – most Nad Nádražím – ulice U Prazdroje, malá část vozidel přijíždějící do Plzně využívá trasu po Lobezské a Železniční ulici a přes horní mostovku mostu Milénia ke křižovatce Doudlevecká – U Trati. Podle zjištění využívají řidiči pro výjezd z centra více Prokopovu ulici, uzavírka částečně ovlivnila zatížení Koterovské ulice a na trase z Částkovy ulice přes Lobzy je nárůst do 10 procent. Největší kongesce (pozn. red.: fronty) jsou zaznamenány na úsecích Lobezská ulice ve směru od ulice U Prazdroje před ulici Sladkovského, v úseku od horní mostovky mostu Milénia ve směru na Slovany přes Koterovskou ulici, dále v Prokopově ulici a v Doudlevecké ulici od zimního stadionu až po křižovatku s ulicí U Trati,“ popisuje aktuální stav náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík

Provoz narostl také ve Sladkovského ulici a to ve směru od Slovanské o víc jak sto procent, ve směru od Lobezské o zhruba sedmdesát procent. Větší intenzitu provozu zaznamenali také řidiči na Doubravce a v Lobzích. Konkrétně musí šoféři počítat s větší hustotou provozu na Dlouhé ulici i v Revoluční.

V polovině března přijde další velký zásah do dopravy. Odstartuje rekonstrukce mostu Generála Pattona...

Mnohem větší problémy se ovšem očekávají od 13. března. To je podle vedení radnice zatím datum, kdy by se měla rozjet dlouhodobá oprava mostu Generála Pattona. Také vzhledem k postupnému zahájení jarní motoristické sezóny se dá očekávat, že situace bude rozhodně horší než po uzavření průjezdu u nádraží.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24