Počasí otestovalo řidiče v regionu. Bouralo se od rána

06.10.2015 8:59     06.10.2015 13:03

Série dopravních nehod se během rána a dopoledne odehrála na silnicích v regionu. Většinou se jednalo o střety vlivem počasí.

FOTO_ilustrační_HZSPK

Hned na několika místech v regionu musela v úterý ráno vyjíždět policie kvůli dopravním nehodám. Za většinou střetů stojí mokré silnice a v mnoha případech také podcenění situace ze strany řidičů. Šoféři by měli být maximálně opatrní, rozhodně by měli v podobném počasí především dodržovat bezpečnou vzdálenost.

Několikrát musela policie a složky Integrovaného záchranného systému do terénu například v Plzni. Dopravu zkomplikovala nehoda dvou osobních aut v ulici U Prazdroje, bouralo se i na kruhovém objezdu na Domažlické a nehoda se krátce po osmé ráno odehrála také v Tachovské ulicie. Tam bohužel musely vyjet složky IZS, při něhodě došlo totiž ke zranění. Poranění si vyžádala také nehoda cyklisty v Kotíkovské ulicie.

Bouralo se i na dalších místech. Ani v Rokycanech se bohužel nehody neobešly bez zranění. V Jiráskově ulici se střetlo osobní auto s chodcem. Nehoda se v Rokycanech odstraňovala také v Arbesově ulici a střet dvou aut se odstraňoval také v Přešticích na jižním Plzeňsku na třídě 1. máje.

Pozor na mokré silnice!

Policisté v souvislosti s aktuálním počasím nabádají řidiče k maximální opatrnosti. Řidiči by měli především přizpůsobit rychlost jízdy aktuálnímu počasí, rozhodně by měli myslet i na dodržování bezpečné vzdálenosti.

"Mnohdy si řidiči uvědomují změny povrchu komunikace, které souvisejí se změnou počasí, se zpožděním. Za deště pak často nepřizpůsobí rychlost jízdy a na mokrém kluzkém povrchu se pak mohou s vozidlem dostat do smyku, který mnohdy nezvládnou. Můžeme předpokládat, že v nadcházejících dnech se změny počasí budou vyskytovat častěji a ranní mlha, nebo déšť může jízdu řidičům zkomplikovat. Proto je nutné se na jízdu maximálně soustředit a rychlost jízdy přizpůsobit stavu a povrchu komunikace," říká mluvčí Krajského ředitelství policie plzeňského kraje Jana Tomková.

V průběhu dopoledne nehody nadále přibývaly. Na nájezdu na dálnici D5 u Černic se dokonce převrátilo auto, naštěstí se nikomu nic nestalo. Nehoda se odstraňovala i v Plzni v sadech 5. května nebo například na Mikulášské. K nehodě došlo také u Zbiroha na Rokycansku nebo mimo jiné i u Sušice na Klatovsku

Hned dvě nehody se následně po poledni odehrály na Domažlické v Plzni. I tam se to naštěstí obešlo bez zranění. Bouralo se ale také mezi Liticemi a Šlovicemi, kde se střetla hned tři auta a nehodu museli řešit i policisté u Plané na Tachovsku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24