Podříznutí májky šetří policie! Pachateli hrozí až rok vězení

02.05.2017 13:41

Prvomájové oslavy na Domažlicku mají policejní dohru. Policie vyšetřují podříznutí májky v obci Třebnice. Po pachateli, kterému hrozí i pobyt za mřížemi, se stále pátrá.

1.5.2017 (DO 5.57) májka Třebnice

Z tradice, která se někde stále dodržuje, se na Domažlicku stal rázem případ pro policii. K podříznutí májky v obci Třebnice totiž došlo tak nešikovně, že májka poškodila dráty telefonního vedení. Na místo museli vyjíždět i hasiči.

Případem se začala zabývat i policie, která na místo také vyjela. "Policisté přijali na tísňové lince 158 oznámení, na jehož základě byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle šetření podřízl májku motorovou pilou zatím neznámý pachatel. "Neučinil však taková opatření, která by zabránila předpokládanému neřízenému pádu májky. Májka tak dopadla na telekomunikační kabel, čímž došlo ke zlomení dřevěného sloupu telekomunikačního vedení a ohrožení provozu tohoto telekomunikačního zařízení. Policisté Obvodního oddělení Horšovský Týn a domažličtí kriminalisté provedli o hledání místa činu a zajistili kriminalistické stopy," dodává policejní mluvčí s tím, že po neznámém milovníkovi tradic se stále ještě pátrá.

1.5.2017 (DO 5.57) májka Třebnice 2

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24