QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodníci znovu útočí! Oprášili fintu s odečtem elektroměrů

21.09.2016 7:01

Policie v regionu znovu eviduje případy podvodníků, kteří se k lidem do domů a bytů dostávají pod záminkou odečtu elektroměrů. Přinášíme podrobnosti!

ilustrační foto_QAP foto (5)

Policie v regionu eviduje aktuálně hned dva případy, kdy se do domů seniorů dostali podvodníci s poměrně známou legendou o odečtu elektroměrů. Má se jednat o muže a ženy snědší pleti, policie po nich zatím pátrá.

Nejnovější případ evidují policisté na jižním Plzeňsku. Konkrétně k tomu došlo v Přešticích uplynulou neděli. Na dům seniora zazvonil muž se ženou a vydávali se za pracovníky energetické společnosti.

"Majiteli vysvětlili, že jdou na odečet elektřiny, nesou přeplatek a on je pustil dovnitř. Ženu odvedl k elektroměru a muže do kuchyně, kde s ním začal sepisovat fiktivní doklad o vrácení přeplatku. Při té příležitosti neznámý muž zmínil, že má u sebe pouze bankovku v hodnotě dvou tisíc korun a potřebuje vrátit zpátky. Senior tedy odešel do ložnice, kde měl uschovanou obálku s penězi a s určenou částkou se vrátil zpátky do kuchyně," popisuje mluvčí policie Markéta Fialová s tím, že celou dobu ho nejspíš žena sledovala a následně vzala obálku s 24 tisíci.

V poslední době ale nejde o jediný takový případ. Nedávno stejnou fintu využili podvodníci také na Klatovsku. "Podobný případ se stal i v Horažďovicích, kdy dvě ženy navštívily dopoledne dům jedné seniorky a pod záminkou kontroly elektroměrů, se snažily dostat dovnitř. Naštěstí šla kolem v tu chvíli sousedka, které se podvodnice zalekly a utekly do připraveného vozu. Tam na ně čekal muž a odjeli," potvrdila policejní mluvčí.

Podle výpovědí svědků a poškozeného seniora se má jednat o muže a ženy snědší pleti. Muž měl být silnější a ve věku mezi 45 a 50 lety. Policie po bandě podvodníků zatím pátrá.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24