Pohoštění jak "břitva"! Zkuste pikantní bůčkovou pomazánku

10.03.2018 10:43

Čekáte návštěvu nebo si chcete dopřát pikantní dobrotu? Recept na pikantní bůčkovou pomazánku přináší foodblogerka Andrea Motlíková. To musíte zkusit!

2

Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 kg prorostlejšího bůčku
  • 6 pálivých čerstvých beraních rohů
  • 6 sterilovaných beraních rohů
  • sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
  • kmín
  • sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, opepříme, podlijeme 1/4 l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu.

Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT