QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky obsadily silnice! Každý druhý řidič měl problém

13.02.2018 14:48

Policie rozjela další kontroly na silnicích. Tentokrát se hlídky zaměřily zejména na testy na alkohol a drogy. Přestupku se dopustil každý druhý kontrolovaný řidič.

DSC02103

Dopravně bezpečnostní akce se tentokrát rozjela na silnicích na Domažlicku. Trvala celkem pět hodin a policejní hlídky při ní zastavily celkem sedm desítek aut. V polovině případů se řešily přestupky.

"Proběhla okresní dopravně bezpečnostní, při které se dopravní policisté zaměřili zejména na kontroly řidičů, zda před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky a dále na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Během akce prošlo kontrolami na sedm desítek řidičů. V polovině policisté odhalili problémy. "Bylo zjištěno 35 přestupků. Z toho 25 přestupků policisté vyřešili na místě v příkazním řízení, deset přestupků oznámili správnímu orgánu k projednání. Ze sledovaných přestupků se jednalo ve třech případech o překročení nejvyšší povolené rychlosti, čtyři řidiči za jízdy nepoužili bezpečnostní pás, u sedmi vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav," dodává policejní mluvčí.

V souvislosti s aktuálně skončenou akcí policisté upozorňují, že podobné kontroly se budou velmi brzy opakovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24