QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky se zaměřily na alkohol! Nehod opilých řidičů přibývá - FOTKY

24.08.2016 8:01

Policejní hlídky se znovu v tomto týdnu objevily u silnic v Plzeňském kraji. Tentokrát se zaměřily na dechové zkoušky. V kraji se už letos odehrály desítky nehod opilých řidičů.

7
1342567

Policejní kontroly na silnicích byly tentokrát preventivní pod známým názvem "Řídím, piju nealko". I tak ale museli řidiči projít klasickými kontrolami, samozřejmě se speciálním zaměřením na dechovou zkoušku.

Dopravně bezpečnostní akce se tentokrát týkala silnic zejména na Klatovsku. I když výsledky byly v tomto případě velmi dobré, statistiky letošního roku mluví úplně jinak.

"Právě na Klatovsku odhalili dopravní policisté při silničních kontrolách od ledna tohoto roku do současnosti nejvíce řidičů, kteří byli pod vlivem alkoholu. Jednalo se celkem o 60 osob, u nichž byla prokázána dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s pozitivním výsledkem. Z toho se v osmi případech jednalo o trestný čin," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

V Plzeňském kraji přibývá i nehod pod vlivem alkoholu...

Smutná čísla navíc přínáší i statistika nehodovosti. Také v tomto ohledu totiž stoupá počet nehod, kde sehraje roli alkohol, a to nejen na Klatovsku. "Od ledna do konce července tohoto roku evidují policisté na Klatovsku celkem 223 dopravních nehod, při nichž sehrál ve 26 případech svou roli alkohol. Statistické ukazatele za celý Plzeňský kraj bohužel dokládají trend zvýšené dopravní nehodovosti, a to i zvýšený počet dopravních nehod s alkoholem u jejich účastníků. V Plzeňském kraji dopravní policisté evidují za toto období celkem 1874 dopravních nehod, přičemž ve 173 případech z nich byl zjištěn alkohol," dodává policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24