QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní šťára ve firmě na Plzeňsku odhalila cizince s padělanými doklady

16.01.2017 13:57

Mimořádnou razii provedli policisté v jedné z firem na severním Plzeňsku. A skončila dost neslavně. Policisté u cizinců objevili padělané doklady, někteří neměli ani pracovní povolení.

kontrola5

Policisté na Plzeňsku se budou zaměřovat na firmy, které zaměstnávají cizince. Poslední kontrola ve firmě na severním Plzeňsku ukázala na velký problém. Někteří cizinci neváhají padělat doklady, jiní se neobtěžují ani s pracovním povolením. Výsledkem je mimo pokut i zahájení správního řízení o vyhoštění.

"Čtyři cizince, kteří se prokázali padělaným průkazem, po nezbytných úkonech zadrželi a budou je řešit policisté z oddělení dokumentace pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Další dva pracovníci byli zaměstnáni ve firmě bez povolení k zaměstnání, přestože je podle zákona potřeba. Policisté s dotyčnými zahájili správní řízení o správním vyhoštění. Dva cizinci u sebe neměli doklad totožnosti a museli být předvedeni na oddělení, kde byla identita ověřena," shrnuje výsledky razie mluvčí policie Martina Korandová.

Ve firmě tak padly pokuty celkově za 15 tisíc. Firmy, které využívají cizince, by se navíc měly připravit na intenzivnější dohled. Policie už rovnou oznámila, že aktuálně ukončená šťára zdaleka nebyla poslední. "V akcích budou policisté pokračovat i nadále," potvrdila policejní mluvčí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24