Policie odhalila pěstírnu na jižním Plzeňsku - FOTKY

29.06.2016 14:51

Víc jak stovka rostlin o výšce okolo půl metru i zázemí pro pěstování. To je úlovek domovní prohlídky, která proběhla v domě v Měcholupech na Plzeňsku.

2
234jpg7

Na 35letého muže z Měcholup měli policisté posvíceno už zhruba od března letošního roku. V průběhu posledních měsíců tak napnuli všechny síly, aby vyšetřování celého případu dotáhli do konce. A podařilo se. O uplynulém víkendu rozjeli domovní prohlídku.

"Během té zajistili uvnitř obydlí 42 rostlin konopí o výšce 40 až 75 centimetrů, pěstební stan, svítidla stimulující denní a noční osvětlení, vzduchotechniku a další zařízení podporující růst. Venku na pozemku policisté zajistili dalších 71 rostlin vysokých mezi 35 až 60 centimetry. Ty muž pěstoval v květináčích bez speciálních opatření," popisuje mluvčí policie Martina Korandová.

Zajištěné rostliny jsou nyní v rukou expertů, kteří budou zjišťovat, jak vysoká je v nich přítomnost zakázaných látek.

Domácího pěstitele už policisté navíc obvinili. "Policisté z územního odboru Plzeň – venkov předali muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku," doplnila policejní mluvčí s tím, že policisté z toxi týmu pracují na dalším odhalování této trestné činnosti.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24