Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nacistická vlajka na konvoji? Žena mávala na VIP tribunu vlajkou s hákovým křížem

05.05.2024 17:15     05.05.2024 18:40

Tradiční vyvrcholení Slavností svobody v Plzni představoval v neděli Convoy of Liberty, který projel od Sukovy ulice po Klatovské až do centra Plzně. Letošní konvoj si sebou veze jedno velké ALE!

DSC_0262

České, americké nebo belgické vlajky byly k vidění po celé trase konvoje. Ten projel od Sukovy ulice po Klatovské až do centra Plzně. Během tradičního průjezdu Plzní se představilo přes 300 vojenských a historických vozidel, nad hlavami Plzeňanů i turistů přeletěly historické letouny.

Krátce po skončení velkolepé akce bylo na sociální sítě umístěno video, které zachycuje, jak řidič podává své spolujezdkyni vlajku s hákovým křížem. Žena vlajkou zamávala přímo na VIP tribunu, na které konvoj pozorovali lidé přímo spjatí s osvobozením Plzně nebo jejich rodinní příslušníci.

Policisté se celou událostí ihned začali zabývat. "Na soc. sítích jsme zaznamenali video, kde jeden z aktérů amer. konvoje předává druhé osobě ve vozidle vlaječku s nacistickým symbolem. V současné chvíli se tímto případem zabýváme, a to jak zachyceným protiprávním jednáním, tak i pravostí tohoto videa," uvedla policejní mluvčí.

Aktualizace

"Již máme zjištěnou totožnost podezřelých osob a nyní provádí kriminalisté v případu potřebné procesní úkony. Protiprávní jednání těchto dvou českých občanů bylo kvalifikováno jako podezření ze spáchání přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka," doplnila policejní mluvčí.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT