QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozjela doslova razii na silnicích! Padly pokuty za skoro 140 tisíc

22.03.2017 7:59

Policejní hlídky obsadily silnice v celém Plzeňském kraji na několik dnů. V síti uvízlo hned několik řidičů pod vlivem alkoholu a drog. Kontroly nekončí.

FOTO_PČR

Policie v uplynulých dnech rozjela na silnicích v Plzeňském kraji hned dvě dopravně bezpečnostní akce za sebou. První se odehrála od 13. do 17. března, druhá na ni pak plynule navázala a trvala také čtyři dny. Policejní hlídky odhalily kromě přestupků v dopravě i několik pachatelů trestné činnosti.

V průběhu obou akcí padly i vysoké pokuty. Během té první dokonce jejich výše přesáhla hranici 100 tisíc. "Porušení zákona bylo zjištěno v 364 případech, přičemž 352 bylo vyřešeno blokovou pokutou v celkové částce 102 300 korun. Nejčastějšího protiprávního jednání se dopouštěli řidiči tím, že nebyli za jízdy připoutání bezpečnostním pásem, a to v jednadevadesáti případech," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Poměrně často ale museli řidiči platit i za rychlost a policie odhalila také šoféry pod vlivem alkoholu a drog. "Řidiči požili alkohol ve třech případech a čtyřikrát usedli za volant pod vlivem omamných a psychotropních látek. Přestupky, které nebyly vyřešeny na místě v blokovém řízení, policisté oznámili příslušným správním orgánům k dalšímu projednání. Během dopravně bezpečnostní akce bylo zjištěno pět pachatelů trestné činnosti na úseku dopravy," dodává policejní mluvčí.

Druhá dopravně bezpečnostní akce se rozjela v podstatě hned po té první. Celkem při ní policisté rozdali pokuty za víc jak 36 tisíc. Nejčastěji se platilo za špatný technický stav aut. V síti kontrol skončilo tentokrát šest řidičů pod vlivem alkoholu a u dvou byly pozitivní testy na drogy.

Policie navíc upozorňuje, že kontroly ani zdaleka neskončily. "Cílem těchto bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Policisté budou i nadále v těchto opatřeních pokračovat," uzavírá Hana Rubášová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24