QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozlouskla sérii ozbrojených přepadení benzínek na Plzeňsku

25.10.2016 13:18

Policisté na Plzeňsku mají na svém kontě velký úspěch. Podařilo se jim rozlousknout sérii případů předení benzínek na Plzeňsku, které se odehrály během října.

foto-qap-cz (49)

První případ se odehrál v polovině října. Pak policisté přijali ještě další oznámení a osudnou se pro dvojici loupežníků stalo přepadení benzínky v Přešticích, o kterém QAP.CZ již informoval. Právě po něm policie dvojici dopadla. Teď se ukázalo, že mají na svědomí i předchozí dvě "akce".

Poprvé šla dvojice na loupežnou výpravu 17. října v Tlučné. "Před desátou hodinou večer v obci Tlučná na severním Plzeňsku vešel do prostoru benzinové čerpací stanice muž, který měl zakrytý obličej šátkem a nandanou kapuci na hlavě. V ruce držel nůž a se slovy „naval prachy hned“ chtěl po obsluze vydat peníze. Žena se bála o svůj život, proto dala pachateli z pokladny 1 500 korun. Ten sebral peníze, vyběhl ven a nasedl do vozidla, ve kterém na něj čekal jeho spolupachatel," popisuje mluvčí policie Markéta Fialová.

Hned druhý den se odehrálo další přepadení, tentokrát ovšem ve Stodu. Scénář byl ale naprosto stejný. Z čerpací stanice lupiči unikli se 17 tisíci. Už v tu dobu měli kriminalisté podezření, že jde o stejnou dvojici. Nasvědčovaly tomu i výslechy svědků.

Osudnou se pak stala lupičům třetí výprava minulý čtvrtek, kdy se vypravili na benzínku v Přešticích. Odtud pachatelé unikli bez peněz a policie je na útěku zadržela. Teď se podařilo všechny případy spojit. Za přepadeními stojí 33letý muž z Domažlicka a o pět let mladší muž z Chomutovska.

"Na základě shromážděných důkazů, provedeným prověřováním a z výslechů svědků i podezřelých osob kriminalisté zjistili, že všech třech loupeží se mohli dopustit zadržení muži. Komisař územního odboru Plzeň-venkov jim tedy předal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin loupeže ve formě spolupachatelství. Zároveň dal státnímu zástupci podnět k podání návrhu ke vzetí obviněných do vazby. V současné chvíli čekají oba muži na rozhodnutí o vině a trestu ve vazební věznici. Obviněným hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24