QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozlouskla sérii vloupání do aut v Plzni! Zloděj bral i sportovní výbavu

12.11.2018 14:59

Plzeňští policisté odhalili zloděje, který stojí za sérií vloupání do aut na několika místech Plzně. Na kontě má vysoké škody. Ze zaparkovaných aut bral naprosto všechno!

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Škoda za bezmála sto tisíc má na kontě 42letý muž, který se v průběhu několika měsíců vloupával do zaparkovaných aut v ulicích na různých místech Plzně.

Poprvé udeřil na Borech ve Dvořákově ulici už v dubnu letošního roku. "Ze zaparkovaného automobilu odcizil autorádio, handsfree a doklady. O měsíc déle se muž vloupal do vozidla Renault, odkud si odnesl peněženku s finanční hotovostí a platební karty. Ve stejné době ale z jiného automobilu odcizil další elektroniku a sběratelské odznaky. V měsíci červnu si pachatel vyhlédl vozidlo Škoda Octavia a Hyndai Accent. Z těchto vozů si odnesl desítky kusů různého nářadí či značkovou obuv a fobalový míč," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

V průběhu letních prázdnin si vyhlédl další auta. Mimo jiné i vozidlo v ulici Kardinála Berana. "Z vozidla VW Sharan odcizil sportovní batoh a několik hokejek. Svým jednáním způsobil škodu přes 80 000 korun. Za trestné činy krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, hrozí pachateli pobyt za mřížemi na dobu dvou let," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24