Policie šetří smrt chodce na Klatovsku, zemřel po střetu s autem

03.04.2017 13:19

Smrtí 34letého muže se od neděle zabývá kriminálka na Klatovsku. Muže, který vedl kolo na okraji silnice, srazil řidič. Chodec na následky zranění zemřel. Nařízená je pitva.

FOTO_Pavel Němeček (5)

Ke smrtelnému zranění muže došlo při nehodě, která se odehrála v neděli večer na silnici druhé třídy v obci Puchverk. Řidič se nestačil vyhnout chodci, který šel po kraji vozovky.

"Čtyřicetiletý muž z Klatovska jel s vozidlem tovární značky BMW po silnici II. třídy číslo 187 v obci Puchverk směrem na obec Kolinec. Na konci obce zahlédl chodce, který držel jízdní kolo, řidič strhl řízení vozidla vlevo, i tak ale došlo ke střetu pravé přední částí vozidla s chodcem, který spadl na vozovku. Chodec, čtyřiatřicetiletý muž z Mostecka, utrpěl zranění, na jejichž následky zemřel," říká k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že u v případu byla nařízení soudní pitva.

U řidiče policie provedla všechny testy na alkohol i drogy. Byly negativní. Tragédií se nicméně dál zabývá. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24