QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spouští opatření kvůli Metalfestu! Problémy mohou nastat v dopravě

02.06.2017 7:01

Metalfest na lochotínském amfiteátru v Plzni startuje a s ním i bezpečnostní opatření, které připravila policie. V terénu budou desítky policistů. Chybět nebudou ani silniční kontroly.

Technopochod Plzeň 2016 (1)

Bezpečnostní opatření, které se v pátek rozjíždí naplno, potrvá až do samotného konce festivalu. Ten sice končí už v neděli, i řada z návštěvníků bude ale opouštět Plzeň až v průběhu pondělí.

"Cílem opatření je zajištění klidu a veřejného pořádku na místě konání hudební produkce, ale i ve stanovém městečku na loukách mezi zoo a řekou Mží, které bude jak tuzemským tak i zahraničním návštěvníkům festivalu k dispozici k přespání a odpočinku. Zvýšený dohled bude i v okolí městečka a v přilehlých městských částech Roudná a Vinice," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

Policie očekává nárůst dopravy. Problémy mohou nastat i s parkováním. Nedostatek míst by se mohl vysktnout zejména v okolí zoo, ale i na Roudné, v ulici Na Chmelnicích a také na sídlišti Vinice. "Dojde i k dočasným změnám a omezením v dopravě. Zvýšen bude samozřejmě i počet dopravních hlídek, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu na silnicích celého města Plzeň. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz. Současně mohou řidiči očekávat silniční kontroly, při nichž se policisté zaměří především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek ze strany šoférů," pokračuje policejní mluvčí.

Policisté se objeví také přímo na festivalu. Obdobné akce totiž lákají nejrůznější kapsáře a další zloděje. V souvislosti s tím policie nabádá návštěvníky, aby si na své věci dávali velký pozor. Obyvatelé stanového městečka by pak rozhodně neměli nechávat cenné věci ve stanech. Krádeže právě ze stanů se řeší každoročně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24