Policie spouští v Plzni opatření kvůli fotbalu! Dotkne se nejen centra

17.08.2017 8:43

Policie v souvislosti s utkáním FC Viktoria Plzeň s Larnakou spouští mimořádné bezpečnostní opatření. Dohlížet se bude i na dopravu, do terénu půjdou také psovodi.

IMG_1471

Fotbalisté Viktorky se ve čtvrtek postaví ve 4. předkole Evropské ligy kyperské Larnace. Utkání s sebou opět nese řadu opatření. Mimořádnou akci spouští opět policie. Bezpečnostní manévry se rozjedou už několik hodin před samotným duelem a potrvají i po jeho skončení.

"V bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou proto na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policie bude dohlížet na pořádek nejen přímo v centru města, ale i v dalších částech. Do terénu bude nasazená znovu i speciální technika. "Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Situaci a chování návštěvníků utkání budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, ale i v centru města a přilehlých městských částech," dodává policejní mluvčí.

Opatření budou probíhat i na stadionu. Klub vyzývá k fandění bez rasismu a pyrotechniky...

Stejně jako při jiných utkáních evropských pohárů budou také přímo v Doosan Areně platit přísnější pravidla. Klub mimo jiné vyzývá fanoušky k fandění bez rasových projevů. "Zároveň bychom chtěli fanoušky požádat, aby na stadionu nepoužívali žádnou pyrotechniku. Klub za její používání bývá tvrdě trestán, čemuž společně můžeme předejít,“ nabádá tiskový mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík.
Během zápasu opět nebudou prodávány alkoholické nápoje. "Taková pravidla s sebou zápasy evropských pohárů přináší,“ vysvětluje Hanzlík.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24