Policisté na Šumavě spustí intenzivní kontroly, objeví se i na sjezdovkách

14.01.2017 15:38

Policisté na Šumavě jsou v souvislosti s aktuální zimní sezónou v pohotovosti. Spouští intenzivní kontroly na silnicích, ale také v areálech a potkat je mohou i běžkaři v terénu.

12

Policie na Šumavě je na návaly lyžařů, které se v příštích týdnech očekávají, připravená. Aktuálně spouští celkem intenzivní kontroly na řadě míst. V terénu budou policisté k vidění nejen na tradičních čtyřkolkách, ale také na lyžích.

"Zejména na Železnorudsku a Kašperskohorsku  budou policisté v rámci výkonu služby dohlížet na dodržování veřejného pořádku v blízkosti sjezdových a běžeckých tratí. Kontroly budou probíhat namátkově především ve dnech pracovního klidu a v průběhu jarních prázdnin dětí, kdy je předpokládaný zvýšený počet návštěvníků lyžařských středisek. Není vyloučeno, že návštěvníci mohou potkat i lyžující policisty na sjezdových tratích," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Krom jiného se policisté zaměří i na dopravu a kontroly řidičů. Zároveň upozorňují, že se budou zaměřovat zejména na parkování u areálů. To se týká především Železné Rudy, kde je s parkováním u areálů vždy největší problém. Chystají se ale i kontroly zaměřené na dechové zkoušky u řidičů a testy na drogy.

V souvislosti se zimní sezónou policisté také nabádají k velké opatrnosti a obnezřetnosti pokud jde o lyže a další vybavení. "Policisté chtějí preventivně působit na návštěvníky hor i v oblasti krádeží. Lyžaři zanechávají sportovní vybavení bez dozoru v blízkosti restauračních zařízení, ve vozidlech mají odložené různé cenné věci i doklady," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24