QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pouťová sezóna je tady! Otevře ji pouť v Úhercích na Plzeňsku

20.03.2018 13:39

Jaro přichází a s ním i sezóna poutí. Už v tomto týdnu je na programu pouť v Úhercích na Plzeňsku, která tradičně koloběh poutí v kraji otevírá.

DSC_0050

S postupným příchodem jara začíná v regionu tradičně sezóna poutí. Jako už celou řádku let ji odstartuje údajně nejstarší pouť v Plzeňském kraji. Obec Úherce hostí pouť o víkendu 24. a 25. března.

Pouť v Úhercích je už celou řádku let vyhlášená jako jedna z nějvětších poutí v regionu a jinak tomu nebude ani letos. Tradičně do obce dorazí tisíce lidí. Jako obvykle se návštěvníci mohou těšit na desítky nejrůznějších atrakcí, střelnic a chybět nebude ani občerstvení včetně klasických koláčů, které k poutím neodmyslitelně patří.

Pokud by ovšem návštěvníci neměli vzrušení během dne dost, mohou večer vyrazit na "pouťovej bigbít". Od 21 hodin zahraje v Úhercích plzeňská kapela KOHN.

Naplno se sezóna poutí rozjede během dubna. Mezi prvními se odehraje pouťové veselí například ve Vejprnicích na Plzeňsku, v Černošíne na Tachovsku nebo ve Strážově na Klatovsku, a sice 28. a 29. dubna. V dubnu dojde také na největší pouť v kraji, a to na pouť u svatého Jiří na Doubravce v Plzni, která bude probíhat od 13. do 22. dubna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24