Požár kůlny se rozšířil i na chatu a auto! Je za tím žhář - FOTKY

11.10.2016 14:21

Škody okolo půl milionu, zdevastované auto i chata. Takovou spoušť po sobě nechal zatím neznámý žhář, který se nejdřív zaměřil na kůlnu se dřívím. Policie po něm zatím pátrá.

3
123

K požáru došlo v neděli na Domažlicku v obci Pila. Na místo muselo vyjet několik jednotek hasičů a také policisté. Po několika dnech vyšetřování na místě se ukázalo, že požár někdo podle všeho založil nejspíš úmyslně.

"Vyšetřovatel hasičů nevyloučil cizí zavinění. Případ si tak převzali domažličtí policisté. Neznámý pachatel inicioval vznik požáru dřevěného přístřešku s uskladněným dřívím, odkud se oheň rozšířil na velkou dřevěnou kůlnu. Zde vybuchly uskladněné propanbutanové bomby a oheň se přenesl dále na samotnou chatu. Požárem byl částečně zničena. Ohořel i celý levý bok osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia, které stálo na příjezdové cestě u chaty," popisuje výsledky rozsáhlého požáru mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policie se tak případem dál intenzivně zabývá. Škody jsou zatím odhadnuté na půl milionu. "Domažličtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli, kterému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, intenzivně pátrají," dodává policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24