QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár skladu v Příchovicích! Škoda je odhadnutá na sto milionů - FOTKY

26.02.2016 5:45     26.02.2016 10:18

Rozsáhlý požár vypukl v noci na pátek v areálu firmy v Příchovicích na jižním Plzeňsku. Na místo muselo vyjet několik jednotek hasičů. Škody jsou astronomické.

FOTO_Pavel Němeček (15)
FOTO_Pavel Němeček (13)FOTO_Pavel Němeček (14)FOTO_Pavel Němeček (1)FOTO_Pavel Němeček (15)FOTO_Pavel Němeček (16)FOTO_Pavel Němeček (18)FOTO_Pavel Němeček (17)FOTO_Pavel Němeček (20)FOTO_Pavel Němeček (19)FOTO_Pavel Němeček (22)FOTO_Pavel Němeček (21)FOTO_Pavel Němeček (23)

Požár vypukl před půl třetí ráno ve firmě ILV s. r. o. v Příchovicích.

"Operační středisko k požáru postupně vyslalo 9 jednotek z Přeštic, okolních vesnic a jako posilu Plzeňské hasiče s Cobrou a výškovou technikou AP 37. Požár vznikl ve skladu elektroniky v regálu, šířil se mezistropním prostorem a vyšplhal se až na střechu," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Při požáru naštěstí nedošlo ke zranění. Vyšetřování příčin se ale teprve rozjede v průběhu dne. "V současné chvíli nebylo ještě možné ohledat místo požáru," řekl mluvčí policie Jan Koželuh s tím, že se bude čekat, až požářiště vychladne. Vyšetřovatelé i se speciálně cvičenými psy se tak na místo budou moct vydat podle odhadů až během příštích hodin.

Hasiči na likvidaci použili i výškovou techniku, oheň se podařilo dostat pod kontrolu před pátou hodinou ráno. Oheň se podařilo udržet v jedné části skladu. "Místnost vybavenou drahou technologií se podařilo zachránit. Na administrativní budově, která na sklad stavebně navazuje, obrovským žárem popraskaly okenní tabule, ale plameny se do ní nedostaly. Další škody napáchaly saze, které pokryly veškeré zařízení uvnitř obou budov," uvedla dále mluvčí hasičů.

Škody jsou astronomické.... "Požár napáchal škody předběžně za 100 milionů korun. Tato částka se může ještě v průběhu vyšetřování změnit. Příčinu vzniku požáru určí až další šetření a speciální expertízy," upřesnila Pavla Jakoubková.

Společnost ILV, kde požár vypukla, se zabývá vývojem, výrobou a montáží elektronických dílů, mimo jiné osazováním desek plošných spojů i realizací fotovoltaických elektráren.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24