Požár ve skladu propanbutanu v Plané zaměstnal složky IZS - FOTKY

30.06.2017 11:31     30.06.2017 20:15

Obětí požáru skladu v Plané je s největší pravděpodobností  šedesátiletý zaměstnanec. Škoda je odhadnuta na nejméně 7 milonů korun. 

2
11234567891012

K požáru, kterému předcházel i rozsáhlý výbuch, došlo ve skladu v areálu firmy v Nádražní ulici v Plané krátce po 10. hodině dopoledne. Na místo musely všechny složky IZS.

"Místo bylo uzavřeno a proběhla i evakuace okolí," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Hořící sklad z výšky monitoroval policejní vrtulník. 

Záchranka na místo vyslala hned několik posádek a vyjet muselo i speciální vozidlo pro mimořádné události. Na místě záchranáři ošetřili dva zraněné. Jedním z nich byl i zasahující hasič, který skončil se zraněním dolní končetiny na chirurgii ve Stodu. Záchranná služba bohužel potvrdila i jedno úmrtí. "Na místě bylo nalezeno jedno tělo.  Jeho totožnost potvrdí až nařízená soudní pitva. S největší pravděpodobností se však jedná o pohřešovaného muže, ročník 1957, který byl zaměstnancem firmy a v době požáru se měl na místě nacházet. Příčina požáru v tuto chvíli není známá, objasnit by ji mělo ohledání místa a následné odborné expertizy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení," doplnila policejní mluvčí.

Ve skladu se nacházelo 600 až 700 lahví, z nich bylo až 600 plných.

Příčina vzniku požáru je doposud v šetření. "Škody byly předběžně odhadnuty na sedm milionů korun. Předpokládá se, že by částka ještě mohla o několik milionů narůst. Poškozen byl objekt skladu, přilehlé budovy, auta zaparkovaná v areálu, stroje a zařízení uvnitř budoy a skladové zásoby," uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. 

Kvůli zásahu musel být zastavený také provoz na železniční trati 170 Beroun - Plzeň - Cheb.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24