QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poznejte Ingolstadt! Historické město, kde pro turisty teče pivo zdarma

01.08.2017 13:13

Bavorský Ingolstadt proslul hlavně jako sídlo automobilky Audi. Nejde ale o průmyslové město. Jeho historické centrum a krásné klidné uličky určitě stojí za návštěvu. 

Ingolstadt foto QAP_CZ (7)
Ingolstadt foto QAP_CZ (2)Ingolstadt foto QAP_CZ (3)Ingolstadt foto QAP_CZ (4)Ingolstadt foto QAP_CZ (6)Ingolstadt foto QAP_CZ (5)Ingolstadt foto QAP_CZ (7)Ingolstadt foto QAP_CZ (8)Ingolstadt foto QAP_CZ (9)Ingolstadt foto QAP_CZ (11)Ingolstadt foto QAP_CZ (10)Ingolstadt foto QAP_CZ (12)Ingolstadt foto QAP_CZ (14)Ingolstadt foto QAP_CZ (15)Ingolstadt foto QAP_CZ (13)Ingolstadt foto QAP_CZ (16)Ingolstadt foto QAP_CZ (18)Ingolstadt foto QAP_CZ (17)Ingolstadt foto QAP_CZ (20)Ingolstadt foto QAP_CZ (21)Ingolstadt foto QAP_CZ (19)Ingolstadt foto QAP_CZ (22)Ingolstadt foto QAP_CZ (1)Ingolstadt foto QAP_CZ (25)IMG_5542

Turisté z Čech jezdí hodně do Regensburgu, navštěvují Norimberk, ale co hezké a příjemné a opravdu krásné bavorské město Ingolstadt?

Při pohledu z ochozu staré věže v historickém centru v Ingolstadtu byste neřekli, že se koukáte na město, kde sídlí AUDI, které zaměstnává desetitísíce lidí z města i okolí. Centrum Ingolstadtu si zachovalo svůj krásný historický ráz a továrna Audi v dálce ani neruší pohled.

Prošli jsme pro vás Ingolstadt s místním průvodcem a rozhodně doporučujeme!

Procházíte se Ingolstadtem a dýchá na vás klid i stopy z doby minulé. To, že je Ingolstadt historické městečko připomíná hodně památek. Zajděte určitě do katedrály Liebfrauenmünster, jde o pozdně gotickou stavbu. Kostel je řazen mezi největší halové kostely v Evropě. Dominantou města je Nový hrad, kde je sídlo bavorského vojenského muzea.

Ingolstadt foto QAP_CZ (20)

Staré šťítové domy v centru dávají městu jedinečnou atmosféru. V řadě z nich najdete typicky bavorské pohostinství, ve většině z nich se dříve vařilo pivo. "Tady je ještě skluzavka na posílání sudů s pivem," ukazuje náš průvodce v jedné restauraci na původní skluzavku, která dnes vypadá jako by byla nově postavená pro malé návštěvníky. Rozhodně se zastavte na pivo a typickou bavorskou klobásu nebo preclík.

Na pivo jsou tady hrdí. Ve městě byl v roce 1516 vyhlášen zákon o ryzosti piva. Možná se to nebude Plzeňanům úplně zdát, ale pivo je tady propagováno jako to nejlepší na světě. Dokonce tu pro turisty připravili na letošní léto i jednu zajímavost. Ve vybrané dny teče zdarma a místní "zpěvák" k tomu pěje historické árie, věhlasně dává najevo kolemjdoucím nejen historii místního pivního moku, ale zve i na ochutnávku. Pro turisty tady pitnou vodu otočením jednoho kohoutku změní na pivo.

"V Ingolstadtu platí nejstarší potravinový zákon na světě, zákon o ryzosti piva. Do začátku 16. století nebylo typické pivní město, ale vinné město. Důsledkem klimatických změn tu ale víno přestalo růst a v Ingolstadtu se začali soustředit na pivo," přibližuje turistům průvodce u domu, z kterého teče pivo zdarma. 

Ingolstadt foto QAP_CZ (6)

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24