Pejskaři v Plzni se dočkají psí louky. Vznikne v Borském parku

30.01.2020 13:04

Po oploceném prostoru, kde mohou psi běhat bez vodítka, volají už dlouho plzeňští majitelé psů. Radnice centrálního obvodu už má vytipované vhodné místo na Borech. Podívejte se na mapku s umístěním louky.

DSC_3203
louka pro psy

Vybudování louky pro psy zařadil plzeňský centrální obvod do plánu investic na letošní rok.

"Ve spolupráci s Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně a Správou veřejného statku města Plzně jsme vytipovali lokalitu v Borském parku, kam bychom chtěli umístit oplocenou louku pro psy. Ta umožní základní výcvik psů a jejich volný pohyb bez rizika kolize s ostatními uživateli Borského parku. Výsledkem má být vzorové uživatelsky příjemné zařízení, a proto je přípravě věnována náležitá pozornost,“ prozrazuje první místostarosta centrálního obvodu Petr Baloun.

V březnu by měla obvodní radnice vyhlásit výběrové řízení na dodavatele. Pokud vše půjde hladce, odstartuje budování psí louky v Borském parku v dubnu letošního roku.

Oplocené psí louky postupně vznikají po celé České republice. Mají předcházet konfliktům mezi majiteli psů a ostatními návštěvníky parků. Pejskaři tak mohou své psy nechat volně proběhnou v oploceném prostoru i tam, kde to jinak není dovoleno. První speciální hřiště pro psy zahájilo provoz v roce 1979 v USA. U nás si pejskaři počkali až do roku 2010, kdy bylo otevřeno hřiště v Praze na Proseku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT