Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cinkání klíčů, vlajky, transparenty! Tak vypadal 17. listopad v Plzni - FOTKY

18.11.2018 7:12

Také v Plzni se lidé sešli, aby si připomněli státní svátek 17. listopadu. I v Plzni bylo shromáždění spojené s vyjádřením nesouhlasu se současnou politickou situací v zemi.

foto-qap-cz (28)

Na náměsí Republiky se konalo setkání k příležitosti státního svátku 17. listopadu. Na předem ohlášenou akci dorazily davy lidí. Atmosféra byla nabitá, nechyběly transparenty, vlajky, proslovy a na závěr ani cinkání klíčů.

"Když jsme tohle shromáždění před několilka týdny vymýšleli, dali jsme mu název 'Setkání se svobodou a pro svobodu', protože jsme přesvědčeni, že 17.listopad není jenom den, kdy bychom měli jen nostalgicky vzpomínat jak to před 29 lety studenti rozjeli a zajistili demokracii, ale že je to také den, kdy bychom měli pečovat o to, aby demokracie a svobodná společnost byly tím, kde můžeme žít i dál," řekl v úvodu Robert Elva Frouz ze skupiny ProHnutí, která byla organizátorem řady akcí 17. listopadu v Plzni.

Na náměstí se sešlo zhruba pět stovek lidí. Nechyběly transparenty, ani české vlajky. V podstatě všechny projevy směřovaly stejným směrem. K vyjádření nesouhlasu s aktuální politickou situací v zemi. "Určité příznaky stmívání v této době, příznaky stmívání nad svobodnou společností, nad schopností pravdivě myslet, nad spravedlností jako postojem, morálkou v politice, prostě všem by se mohlo zdát, že se stmívá. Zároveň kde jsou zdroje naděje, které nám dávají sílu věřit?" zaznělo od Roberta Elvy Frouze. "To jasně vyjadřuje transparent, který je tady přede mnou a to je ´Demise ´."

Zatímco celé shromáždění začínalo hudebním vystoupením, v závěru znělo cinkání klíčů a skandování ohledně odstoupení vlády. 

FOTO: QAP.CZ  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte