QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Předvánoční novinka v Plzni! Startují adventní prohlídky - FOTKY

30.11.2016 10:03

V Plzni v tomto týdnu odstartuje velká novinka. Komentované adventní prohlídky provedou zájemce centrem města a seznámí je s nejrůznějšími tradicemi. Přinášíme podrobnosti!

001_6185
001_6118001_6159001_6121001_6185

První komentované adventní prohlídky proběhnou už o nadcházejícím víkendu. Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru. Akci pořádá městská organizace Plzeň - TURISMUS a zájemci se mohou těšit na netradiční procházku centrem města i s výkladem nejrůznějších vánočních tradic.

Komentované historické prohlídky probíhaly v Plzni už během letní sezóny a staly se inspirací právě pro předvánoční novinku. "Po úspěšné letní sezoně jsme hledali něco, čím bychom přispěli k plzeňskému adventnímu programu. Komentované adventní prohlídky Plzně bezpochyby zaujmou jak turisty, tak místní obyvatele. Průvodci v kostýmech provedou návštěvníky tradicemi Vánoc tak, jak se slavily například před 100 lety. Dětem posvítí na cestu malé lucerničky a na závěr všechny čeká vánoční pohoštění v historickém sklepení Národopisného muzea,“ říká zástupkyně ředitelky organizace Kristina Štěpánová.

Během prohlídek se účastníci například dozví, jak vznikla tradice zdobení vánočního stromu, co původně symbolizovaly vánoční ozdoby i odkud brali řezbáři inspiraci při výrobě betlémů. Bude se mluvit i o tom, odkud získal svoji podobu Santa Klaus nebo kde nosí dárky Velký Ukko nebo Jultomten.

První prohlídky proběhnou v sobotu 3. prosince a pokračovat budou vždy o víkendech až do 18. prosince od 17:30. Organizátoři nicméně upozorňují, že trasa není bezbariérová. Jinak si ale účastníci užijí. dětem se určitě budou líbit lampičky, které jim budou svíti na cestu, a chybět nebude ani občerstvení v Národopisném muzeu po skončení prohlídky.

Vstupenka stojí 100 korun, snížené vstupné je za polovinu a v případě zájmu je možné prohlídku objednat také pro větší počet osob jako skupinovou na předem domluvený termín.

FOTO: Plzeň - TURISMUS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24