Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Přípravné práce na rekonstrukci tramvajové trati v centru Plzně začaly - FOTKY

13.05.2024 10:28

Rekonstrukce tramvajové trati a dlouhodobá výluka začne 21. května. Do té doby ale musí proběhnout několik stavebních úprav, které částečně ovlivňují provoz tramvajových linek.

Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (5)
Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (5)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (1)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (2)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (4)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (3)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (6)

Na náměstí Republiky od ulice Bedřicha Smetany do Františkánské ulice dojde k rekonstrukci tramvajového pásu. Hlavním předmětem stavby je rekonstrukce stávající tramvajové trati a přilehlých komunikaci v délce cca 211 m, a to z důvodu jejího špatného technického stavu. Detailně jsme informovali ZDE.

Výstavba je rozdělena do šesti fází. V rámci první fáze probíhala z důvodu stavebních prací na tramvajové trati u zastávky Jízdecká o víkendu 11. – 12. 5. 2024 výluka tramvajové dopravy na lince č. 2.

Aktuálně se na místě stále pracuje, lidé musí počítat s odklonem linky č. 2 ve směru od Skvrňan.

„V termínu 13. - 15. 5. 2024 nebude možný provoz linky 2 od Skvrňan na náměstí Republiky přes centrální zastávku Sady Pětatřicátníků. Z tohoto důvodu bude linka 2 odkloněna přes Palackého ulici a zastávku U Synagogy. Provoz ve směru do Skvrňan beze změny,“ uvádí PMDP.

Následovat bude od 16. května 2. fáze - z důvodu montáže spojky u Zvonu.

„V druhé etapě, kdy bude montována kolejová spojka U Zvonu, bude uzavřena Pražská ulice, a to v úseku Anglické nábřeží – U Zvonu a v úseku U Zvonu – Masné krámy. Dále bude uzavřena Solní ulice v úseku Dominikánská – Sedláčkova, kde vznikne provizorní zastávka. V ulicích Dřevěná a Zbrojnická bude otočen směr provozu. Jednosměrný provoz bude zaveden v ulici Pallova," uvádí magistrát.

Po dobu tramvajové výluky bude na Slovany a Světovar zavedena náhradní autobusová doprava – linka 2A v trase Radnice Slovany – Světovar – Slovany – Sady Pětatřicátníků a zpět.

„Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati na Anglickém nábřeží bude probíhat v termínu 16. – 20. 5. 2024 výluka tramvajové dopravy v úseku sady Pětatřicátníků – Slovany/Světovar. Provoz tramvajové linky 1 bude po dobu výluky nahrazen tramvajovou linkou 1/2 v trase Bolevec – Skvrňany. V sadech Pětatřicátníků budou tramvaje linky 1/2 odbavovat v zastávkách: Jízdecká (směr Skvrňany), Sady Pětatřicátníků (směr Bolevec)," uvádí PMDP.

Od 21. 5. 2024 bude zahájena dlouhodobá výluka a rekonstrukce tramvajové trati ve Zbrojnické ulici. Více o jednotlivých fázích a hlavní výluce jsme psali ZDE.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT