QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Příprava Vánočních trhů v Plzni finišuje - FOTKY

22.11.2017 6:59

Na náměstí Republiky v Plzni už jde do finále příprava letošních Vánočních trhů. Odstartují v pátek, se Štědrým dnem ale stánky z náměstí nezmizí. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (26)
foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (23)

Náměstí Republiky v Plzni znovu patří trhům. Tentokrát už jde o Vánoční trhy, které odstartují v pátek 24. listopadu. Vánoční trhy jsou každoročně vyvrcholením sezóny a je to znát i na počtu stánků.

Kromě stánků s nejrůznějším sortimentem a dobrotami nechybí ani další atrakce. Pro nejmenší návštěvníky je připravený kolotoč, také schránka pro dopisy Ježíškovi nebo sáně s dřevěným koněm, které se v posledních letech staly velmi oblíbeným cílem pro pořizování fotek. Také v letošním roce zdobí trhy obří ručně vyřezávaný dřevěný betlém.

Trhy nabídnou také doprovodný program v podání nejrůznějších hudebních vystoupení. Hned na úvod se mohou návštěvníci těšit na ohňostroj, který je naplánovaný na pátek 24. listopadu od 18 hodin. Na pódiu se v průběhu trhů, které potrvají až do 23. prosince, vystřídá řada známých umělců. Například hned 26. listopadu se na pódiu objeví Jakub Smolík, 1. prosince se představí Martin Maxa a 8. prosince je na programu vystoupení Petra Koláře. Ani v letošním roce nezapomněli organizátoři na Mikuláše a čerty. Na čertovské odpoledne se mohou děti těšit 5. prosince. Už 3. prosince dojde na slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Trhy bude v podvečer každý den obcházet jako tradičně ponocný.

I když oficiálně končí trhy 23. prosince, ani pak všechny stánky z náměstí nezmizí. "Zůstanou tady stánky s občerstvením a zvonice. I na Štědrý den je každý rok náměstí plné lidí. Stánky budou otevřené až do 1. ledna, kdy proběhne Novoroční ohňostroj," říká za pořádající firmu Jaroslav Strohschneider.

FOTO: QAP.CZ
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24