QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy na Rallye Šumava Klatovy vrcholí, závod proběhne v dubnu

26.03.2016 15:58

Posádky se hlásí, pořadatelé se školí, přípravy běží....Blíží se 51. ročník Rallye Šumava Klatovy a 25. Historic Vltava Rallye. Přinášíme podrobnosti.

DSC_5990

29. - 30. dubna se bude konat 51. ročník Rallye Šumava Klatovy. Současně proběhne tradiční závod veteránů - Historic Vltava Rallye. Letos jde už o 25. ročník. Zároveň se pojede 2. Rallye Šumava Legend.

Přípravy na závod vrcholí a přibývají počty přihlášených.  "Naši vedoucí RZ, jejich zástupci a také vedoucí bezpečnosti absolvovali školení FAS AČR, které se tentokrát konalo na českobudějovickém výstavišti, které bývá tradičně i kolbištěm rychlostní zkoušky v rámci krumlovské soutěže," uvedl k přípravám Karel Špaček z Pošumavského auto moto klubu.

Rychlostní zkoušky začnou tradičním okruhu u Čínova. "Letošní soutěže budou mít dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 150 kilometrů. Trať vychází z osvědčeného modelu, a tak se v pátek po tradičním vstupním zápolení na Klatovském okruhu účastníci vydají na rychlostní zkoušky na západ od Klatov, kde na ně budou čekat rychlostní zkoušky Andělická a Koráb. Právě populární Koráb bude při letošním ročníku se svou osmnáctikilometrovou délkou vůbec nejdelším testem a při porovnání s loňským harmonogramem je zřejmé, že se dočká opět pozměněné podoby," uvedl dále Karel Špaček.

Sedm rychlostních zkoušek čeká na závodníky v sobotu chybět nebude v poslední době populární Tedražická rychlostní zkouška.

"Protože se letos na Klatovsku opět představí i tradiční Rallye Wiesbaden, je zřejmé, že Pošumaví i letos zažije v dubnu zajímavý sport a uvidí také velkou přehlídku krásných vozů," uvedl dále Karel Špaček.

Pošumavský auto moto klub, který závod pořádá, letos také slaví jubileum. Založen byl 18. března 1926.

foto: Foto Rallye Šumava Klatovy 2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24