QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pro čtrnáctiletou snowboardistku letěl na Šumavu vrtulník

04.03.2017 12:44

Pro teprve 14letou dívku, která se vážně zranila po pádu na snowboardu, musel v sobotu letět vrtulník letecké záchranky. Dívka nezvládla jízdu na speciální dráze.

plzeneske letecke dny (46)

K nehodě došlo krátce po deváté hodině v areálu na Zadově. Podle svědků najela lyžařka na terénní nerovnost a několik metrů letěla. "Po dopadu si podle všeho způsobila otřes mozku. Kromě toho si stěžovala na silné bolesti v zádech, takže pád musel být skutečně tvrdý,“ uvedl k nehodě Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři dívce po základním vyšetření nasadili krční límec a zafixovali jí do vakuové matrace. „Pak jsme jí umístili na sáně a svezli k naší stanici. Když k nám dorazila sanitka Rychlé zdravotnické pomoci z Vacova, požádali jsme po krátké konzultaci o pomoc i vrtulník leteckých záchranářů Armády ČR z Bechyně,“ doplnil Josef Tischler.

Šumavu berou lyžaři dál útokem, jarní prázdniny pokračují...

Šumava je stále plná lyžařů, i když už v nížinách panuje už spíš jarní počasí. A nával se znovu čeká. Od pondělí 6. března pokračuje kolotoč jarních prázdnin. V Plzeňském kraji si budou užívat tentokrát děti z Rokycanska a Klatovska. „Lyžaři by proto neměli přeceňovat své schopnosti a neměli by především jezdit v místech, která jsou určena pro jiný druh zimních sportů,“ varoval náčelník Janďura.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24